Poza fundal doppelherz.ro

Nutritie, dezvoltare, invatare

NUTRIŢIE, DEZVOLTARE, ÎNVĂŢARE - AŞA PROCEDEAZĂ CEI DEŞTEPŢI!

Acizii grași Omega-3 reprezintă nutrientul la care nu se poate renunța în nicio fază a vieții pentru sănătate. Hrana echilibrată constituie condiția de bază pentru procesele psihice și capacitatea învățare. Acum este sigur: consumul de pește este lucrul cel mai inteligent...

ACIDUL GRAS OMEGA-3 DHA – CREIERUL – PIATRA DE CĂPĂTÂI

doppelherz system omega-3 juniorDiferiți oameni de știință sunt ferm convinși de faptul că: numai după ce primii oameni au putut să prindă pește, s-a ajuns la o dezvoltare accelerată a creierului.

Accesul la pește – și prin urmare, la acizii grași Omega-3 – a marcat decisiv evoluția omului. Acizii grași Omega-3 sunt vitali. Peștele oceanic, cum ar fi somonul, heringul și macroul sunt o sursă excelentă pentru acizii grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acizii grași Omega-3 se găsesc în toate celulele corpului.

În creier însă, aceștia joacă un rol deosebit de important. Creierul uman este format din 100 miliarde de celule nervoase, fiecare celulă fiind legată cu mii de alte celule nervoase care comunică între ele prin sinapse. În general, există câteva sute de miliarde de sinapse în creier, care sunt responsabile pentru transmiterea semnalului nervos.

Acidul gras Omega-3 DHA participă decisiv la formarea sinapselor, precum și la transmiterea semnalelor în creier indiferent de vârstă, de la tinerețe până la bătrânețe - și face posibile astfel procese cognitive precum, gândirea, învățarea și amintirile.

De asemenea, există peste 20 procente de masă de grăsime, sub formă de DHA, în întregul nostru sistem nervos, inclusiv în creier. Fie că este sugar, copil, tânăr, adult sau bătrân, orice om are nevoie de acid gras Omega-3 DHA, pentru o funcționare bună a sistemului nervos.

POT COPII SĂ MĂNÂNCE INTELIGENT?

doppelherz omega-3 gehirnPentru un creier puternic este esențial aportul continuu de substanțe nutritive și de energie. Anumite vitamine care se găsesc, de exemplu, în alimentele de origine vegetală, precum și substanțele minerale servesc protecției materiei cenușii, în timp ce acizii grași Omega-3 EPA și DHA, conținuți mai ales de peștii oceanici grași, sunt folosiți pentru dezvoltarea creierului, dar și pentru transmiterea influxului nervos.

Încă de la vârste mici, creierul are nevoie de aceste grăsimi, întrucât acum se formează și se dezvoltă abilitățile cognitive și vizuale. Cu toate acestea, în continuare, alimentarea copiilor nu corespunde recomandărilor de nutriție.

Problema: mulți copii nu mănâncă cu plăcere pește oceanic gras care conține o cantitate suficientă de DHA, componentă de bază pentru creier. Pentru a satisface necesarul de acizi grași Omega-3, atât copii cât și tinerii – funcție de vârstă și greutate și funcție de conținutul de Omega -3 al peștelui ar trebui să consume, cel puțin o dată pe săptămână cca. 200 până la 500 de grame de pește.

RECOMANDAREA NOASTRĂ
Doppelherz® aktiv Omega-3 + Vit A, D, E, C pentru copii