Menu
Contact Favorite Caută
Sfaturile Doppelherz - Pentru Sănătate

Sfaturile Doppelherz - Pentru Sănătate

Sănătatea este bunul nostru cel mai important și, de aceea, trebuie ca toți să ne străduim să o menținem și să o cultivăm.

O zicală italiană spune: "Sănătatea este ca sarea în bucate. O observi numai atunci când lipsește.’’ Sănătatea înseamnă mult mai mult decât absența bolii.

Scopul nostru ar trebui să fie grija pentru menținerea stării de sănătate pe parcursul întregii vieți. De fapt, speranța de viață crește de la o generație la alta. Cu toate acestea, odata cu înaintarea în vârsta ar trebui să apară o schimbare în atitudinea față de noi înșine și față de sănătatea noastră. Atenția față de sine, dar și pentru starea de sănătate cresc, însă aceasta din urmă nu trebuie lăsată doar în seama medicilor.

 

În aceste pagini veți găsi o multitudine de informații utile!

Un aspect foarte important în prevenția bolilor este, de exemplu, dieta noastră alimentară. Urmând o dietă variată și sănătoasă, îi asigurăm organismului o cantitate adecvată de vitamine esențiale, minerale, oligoelemente, acizi grași sănătoși și fitonutrienți. O mare parte a populației consumăîn cantități insuficiente substanțele nutritive importante pentru organism.

O altă piatră de temelie importantă pentru sănătatea și starea de bine, aflată la îndemâna tuturor, este activitatea fizică. Cei care nu fac suficientă mișcare, se expun unor riscuri pentru sănătate, precum: obezitatea sau hipertensiune arterială. Omul este programat din punct de vedere genetic să parcurge pe jos câțiva kilometri zilnic.O alergare ușoară, o plimbare cu bicicleta sau întâlnirea cu prietenii sau colegii la un club sportiv - toate acestea ne fac mai echilibrați și ne cresc stima de sine. Numai acolo unde există mișcare, este viață!

Cu Dicționarul de Sănătate îți poti completa cunoștințele cu informații despre sănătatea ochilor, inimii, sângelui, articulațiilor, oaselor, mușchilor, sau proprietățile unor vitamine și minerale ori despre diferite afecțiuni.

Sperăm să găsești informații interesante și importante despre îngrijirea și menținerea sănătății, dar și în ceea ce privește prevenția activă a afecțiunilor și a dezechilibrelor organismului.