Menu
Contact Favorite Caută
Acidul folic

Acidul folic este o Vitamină B, ce ajută organismul să producă celule noi sănătoase. Este utilizat pentru prevenirea și tratarea nivelurilor scăzute de acid folic în sânge (deficit de folat), precum și a unor cazuri mai grave, precum anemia, colita ulcerativă, boli hepatice, alcoolismul și dializa renală.

Are o importanță deosebită pentru femeile aflate în perioada de sarcină, deoarece un aport suficient de acid folic înainte și în timpul sarcinii poate preveni apariția unor malformații congenitale majore ale creierului sau coloanei vertebrale ale copiilor.

Doza recomandată de Acid folic

Specialiștii în domeniul sănătății recomandă o doză zilnică de 400 mg de acid folic, împreună cu alte alimente bogate în aceasta vitamină.

Surse bogate în Acid folic

Surse alimentare de acid folic: legume verzi (spanac, broccoli, salată), fructe (banana, pepene galben, lămâi), fasole, mazăre, ciuperci, sparanghel, nuci, ficat și rinichi de vită, pâine, cereale și alte produse din cereale.