Menu
Contact Favorite Caută
Artroza

Odată cu înaintarea în vârstă, articulațiile se uzează generând o boală reumatismală degenerativă - artroza. Principalele cauze sunt sedentarismul, leziunile sau suprasolicitarea articulaţiilor, predispoziţia genetică și obezitatea.

Apar dureri de mică intensitate încă de dimineaţă, cu intensificare treptată pe parcursul zilei până la umflarea sau anchilozarea articulaţiilor. În timpul mişcării se aud zgomote la nivelul încheieturilor, apar dureri și senzații de umflare a articulațiilor.

 

Cele mai frecvente tipuri de artroză sunt: coxartroza – artroza şoldului, gonartroza – artroza genunchiului, spondiloză – artroza coloanei vertebrale (la nivel cervical, lombar sau toracic).

 

Primele măsuri presupun să scăpăm de kilogramele în plus, să ne ferim de frig sau umezeală, să evităm mişcările bruşte.

 

Tratamentul clasic presupune adminstrarea după un consult medical de antiinflamatoare, analgezice, tonice pentru cartilaj osos, vitamine și minerale, fizioterapie, acupunctură, reflexoterapie, masaj, balneoterapie etc.

 

Mişcarea este esenţială pentru menţinerea forţei fizice: indicate pentru protecţia articulaţiilor sunt înotul, ciclismul, mersul pe jos şi exerciţiile de flexibilitate.