Menu
Contact Favorite Caută
Calciu

Calciul are un rol esențial în menținerea sănătății organismului, fiind un mineral ce intră în compoziția oaselor și dinților. Inima, dar și sistemul nervos au nevoie de calciu pentru buna funcționare.

Oasele și dinții conțin peste 99% din Calciul din corpul uman. Acest mineral se găsește, de asemenea, în sânge, mușchi și alte țesuturi. Calciul din oase poate fi folosit ca rezervă care poate fi eliberată în organism atunci când este necesar.

Concentrația de Calciu din organism tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă, deoarece este eliberată din organism prin transpirație, piele și fecale. În plus, pe măsură ce femeile îmbătrânesc, absorbția de Calciu tinde să scadă din cauza scăderii nivelului de estrogen. Absorbția de Calciu poate varia în funcție de rasă, sex și vârstă.

Calciul - beneficii pentru sănătatea oaselor noastre

Oasele sunt un țesut viu și ele sunt supuse în permanență unui proces de deteriorare și reconstrucție, iar Calciul este necesar pentru acest proces. Utilizarea de Calciu suplimentar ajută oasele să se reconstruiască în mod corespunzător și să rămână puternice.

Calciul este utilizat pentru tratamentul unor afecțiuni ale sistemului osos, inclusiv osteoporoza, rahitismul (o afecțiune la copii care implică deformarea oaselor) și osteomalacia (o afecțiune la adulți care implică durere).

Calciul este utilizat, de asemenea, pentru sindromul premenstrual (PMS), hipertensiunea arterială în timpul sarcinii și reducerea riscului de cancer de colon și rectal.

Nicio zi fără Calciu!

Doza zilnică recomandată de Calciu pentru un adult sănătos este de 800 mg (bărbați) și până la 1.200 mg (la femei aflate în perioada de menopauză sau gravide).

Surse bogate de Calciu: lapte, brânză, iaurt, alge marine, nuci și semințe, inclusiv fistic, susan, migdale și alune, fasole, smochine, broccoli, spanac, tofu, laptele de soia.