Menu
Contact Favorite Caută
Colagenul

Colagenul este o proteină importantă care intră în structura pielii, părului, unghiilor, țesutului conjunctiv, cartilajului, articulațiilor și oaselor. Colagenul este considerat a fi o proteină complexă, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere structura sa complexă: conține un număr de 19 aminoacizi diferiți.

Include o combinație de aminoacizi neesențiali și esențiali. Colagenul ne ajută să furnizăm organismului o serie de aminoacizi neesențiali importanți, cum ar fi arginina, glutamina, glicina și prolina.

Beneficiile colagenului

Principala cauză internă a pierderii elasticităţii şi fermităţii pielii este scăderea nivelului de colagen din piele, situație cu care începem să ne confruntăm după vârsta de 20 de ani.

Printre beneficiile colagenului regăsim și reducerea celulitei și a vergeturilor. Când pielea își pierde elasticitatea ca urmare a scăderii colagenului, există un alt efect secundar: celulita devine mai vizibilă. Pentru că pielea devine mai subțire, celulita devine mai evidentă - nu mai ascunde ceea ce se întâmplă sub epidermă.

Alți factori ce țin de stilul nostru de viață - cum ar fi o dietă bogată în zahăr, fumatul și expunerea excesivă la soare - contribuie, de asemenea, la diminuarea nivelului de colagen. Această proteină naturală oferă vitalitate, fermitate şi un aspect sănătos pielii.

Alte beneficii: stimulează metabolismul, masa musculară și producția de energie, întărește unghiile, rădăcina firului de păr și dinții.

Surse de Colagen

Acest nutrient poate fi luat şi din alimente, pe care trebuie să le incluzi în dietă.

Surse bogate în Colagen: legume cu frunze verzi (broccoli, varză, spanac, salată verde), sardine, castraveți, căpșuni, stridii, pui sau pește.