Menu
Contact Favorite Caută
E-urile sau Aditivii Alimentari

E-urile sau Aditivii Alimentari

Aditivii alimentari sunt substanțe care se adaugă alimentelor pentru a le îmbunătăți proprietățile, gustul, aspectul sau durata de conservare. Unii aditivi servesc, de asemenea, pentru facilitarea procesului de fabricație. Acești aditivi sunt listați în lista de ingrediente a alimentelor și pot fi furnizate cu denumirea științifică sau cu un număr, precedat de litera "E".

 

Lista E-urilor (Aditivi alimentari) clasificați după număr

Pentru a organiza și a alinia norme comune privind aditivii, Uniunea Europeană a atribuit "E-numere" care se aplică în toate țările membre. Fiecare aditiv este atribuit unei categorii. Principiul interzicerii pentru aditivii alimentari prevede că substanțele care nu sunt autorizate în mod expres nu pot fi utilizate.

 

  • E-100 până la 199 (coloranți)
  • E-200 până la 299 (conservanți)
  • E-300 până la 321 (antioxidanți)
  • E-322 până la 399 (acidulanți)
  • E-400 până la 429 (agenți de gelifiere, îngroșare și hidratare)
  • E-430 până la 499 (emulgatori)
  • E-500 până la 949 (diferiți aditivi)
  • E-950 până la 1518 (îndulcitori)

 

Coloranții utilizați de Doppelherz în unele produse sunt necesari pentru protejarea ingredientelor sensibile. Dar orice colorant alimentar poate fi utilizat numai după ce siguranța acestuia s-a dovedit timp de mulți ani prin studii amănunțite.