Menu
Contact Favorite Caută
Extracte din Plante

Pe lângă vitamine, minerale și oligoelemente, alte substanțe numite substanțe bioactive sau produse fitochimice sunt necesare pentru sănătatea pe termen lung. 

Printre acestea, sunt polifenolii (existenți în legume, fructe, ceai verde, struguri roșii, vin roșu), carotenoizii (luteina și zeaxantina, care se găsesc în principal în legumele verzi, de interes deosebit pentru ochii noștri, deoarece se găsesc în cristalin și retina), proantocianidine (existente în afine), proantocianidine oligomerice (găsite în mod natural în sâmburii de struguri, importante pentru inimă și circulație).

Aceste substante biologic active se găsesc cu preponderență în alimentele de origine vegetală și pot influența calitățile organoleptice ale alimentelor (culoare, miros, gust) și, implicit, comportamentul alimentar. Sunt considerate ,,fiziologic active”, influențând diferite procese fiziologice în organism, unele având efecte terapeutice.