Menu
Contact Favorite Caută
Krill-ul

Krill-ul este o crustacee de dimensiune mică din ordinul Euphausiacea și poate fi găsit în toate oceanele lumii. Numele "krill" provine din cuvântul norvegian "krill", adică "micul pui de pește". Krill-ul are un gust sărat, cu o aromă mai slabă de pește decât creveții.

Krill-ul este considerat o conexiune trofică importantă deoarece reprezintă o parte importantă din zooplancton, hrana zilnică pentru multe animale mai mari, precum balenele, pisica de mare, rechini, crabi.

În Oceanul sudic, o specie, Krillul Antarctic, constituie o biomasă estimată de aproximativ 379 000 000 de tone, făcându-l printre speciile cu cea mai mare cantitate din biomasa totală.

Krill-ul (lat.: Euphausia superba) reprezintă cea mai răspândită specie de viețuitoare de pe Pământ.

Krill-ul este o sursă bogată de proteine și acizi grași Omega-3. Krill-ul a început să fie din ce în ce mai frecvent folosit în compoziția suplimentelor alimentare pe bază de Omega -3.

Uleiul de krill are un nivel mult mai mare de antioxidanți decât cel de pește. De fapt, cea mai evidentă caracteristică a krill-ului este culoarea sa roșie. Aceasta se datorează astaxantinei – un pigment natural, ce face parte din grupa carotenoidelor, cunoscute ca și antioxidante naturale.

Uleiul de krill este pur, recoltat şi produs ecologic, lipsit de poluanţi, metale grele sau alţi agenţi nocivi - E-uri.

Pe lângă acțiunea benefică consacrată asupra funcționării inimii a acizilor grași Omega-3 din uleiul de krill, studiile arată și acțiunea pozitivă a uleiului de krill împotriva unor inflamații cronice, cum apar în special în cazul poliartritei reumatoide, însă și ca fenomen colateral în cazul artrozei.