Menu
Contact Favorite Caută
Niacina

Niacina (sau Vitamina B3) face parte din complexul de Vitamine B necesar organismului pentru o bună funcționare. Niacina este produsă și utilizată de corp pentru a transforma alimentele în energie. Ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, a sistemului digestiv și a pielii.

Simptomele iniţiale ale deficitului de Niacină includ: astenie, apatie, anorexie, senzaţie de arsură în cavitatea bucală, accentuate de alimentele acide sau condimentate, diaree, colici abdominale, scădere ponderală.

Majoritatea oamenilor obțin suficientă Niacină din alimentele pe care le consumă. Alimentele bogate în Niacină sunt: carne, curcan, ton, ouă, pasări de curte, drojdie de bere, alune, leguminoase, cartofi, brânză, orez brun, ovăz, orz, fulgi de grâu și lapte.

Cafeaua și ceaiul pot și ele să fie incluse ca surse primare de Niacină. O ceașcă de cafea conține între 1-2 mg de Vitamina B3, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din necesarul zilnic.

Doza zilnică recomandată de Niacină pentru bărbați adulți este de 16 mg, iar pentru femeile adulte care nu sunt însărcinate,