Menu
Contact Favorite Caută
Uleiul de pește

Uleiul de pește este uleiul ce se obține din țesuturile diverselor specii de pești (în special, pești de apă rece). Uleiul de pește conține acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), cunoscuți pentru implicarea lor în numeroase procese de la nivelul aparatului cardio-vascular și a sistemului nervos central.

Corpul nostru nu poate produce Omega-3, în absența precursorilor corespunzători. De aceea, este necesar să includem în dietă produse alimentare bogate în aceşti acizi graşi, precum uleiul de peşte.

Se recomandă a se consulta medicul înainte de a consuma ulei de pește sau suplimente alimentare pe bază de ulei de pește, pentru a evita complicațiile.

Beneficiile uleiului de pește

Cercetările din ultimii 30 de ani au evidențiat noi valențe fiziologice și terapeutice ale acizilor grași polinesaturați, precum:

  • implicarea acizilor polinesaturați în structura și fiziologia membranelor neuronale
  • beneficiile suplimentării dietetice cu acizi Omega-3 esaturați în prevenirea bolilor coronariene
  • rolul de precursori în biosinteza hormonilor locali implicaţi în răspunsul inflamator, în agregarea plachetară şi homeostazia vasculară
  • rolul benefic asupra metabolismului colesterolului
  • importața în dieta femeilor însărcinate, a celor care alăptează, dar și în alimentația nou-născuților și a copiilor, în general.