Menu
Contact Favorite Caută
Uleiul de pește
Uleiul de pește, sursă de acizi grași Omega-3 - Doppelherz

Uleiul de pește este uleiul ce se obține din țesuturile diverselor specii de pești (în special, pești de apă rece). Uleiul de pește conține acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), cunoscuți pentru implicarea lor în numeroase procese de la nivelul aparatului cardio-vascular și a sistemului nervos central.

Corpul nostru nu poate produce Omega-3, în absența precursorilor corespunzători. De aceea, este necesar să includem în dietă produse alimentare bogate în aceşti acizi graşi, precum uleiul de peşte.

Se recomandă a se consulta medicul înainte de a consuma ulei de pește sau suplimente alimentare pe bază de ulei de pește, pentru a evita complicațiile.

Beneficiile uleiului de pește

Cercetările din ultimii 30 de ani au evidențiat noi valențe fiziologice și terapeutice ale acizilor grași polinesaturați, precum:

  • implicarea acizilor polinesaturați în structura și fiziologia membranelor neuronale
  • beneficiile suplimentării dietetice cu acizi Omega-3 esaturați în prevenirea bolilor coronariene
  • rolul de precursori în biosinteza hormonilor locali implicaţi în răspunsul inflamator, în agregarea plachetară şi homeostazia vasculară
  • rolul benefic asupra metabolismului colesterolului
  • importața în dieta femeilor însărcinate, a celor care alăptează, dar și în alimentația nou-născuților și a copiilor, în general.