Alimentația & exercițiile fizice pentru articulații sănătoase

La nivel mondial, osteoartrita este cea mai frecventă boală articulară. Articulațiile degetelor, umerilor, șoldurilor și genunchiului sunt cele mai frecvent afectate. Mai ales în cazul artrozei la genunchi sau de șold, mulți oameni se întreabă în ce măsură mai pot face mișcare. De teama durerii, cei mai mulți elimină complet din stilul de viață exercițiile fizice constante.
tema artrozei

După o activitate fizică crescută, multe persoane afectate au avut experiența dureroasă a inflamației care se dezvoltă în jurul cartilajului lezat. Această artroză activată are nevoie apoi de câteva săptămâni pentru a se repara. De regulă, după această experiență, multe persoane se tem pur și simplu să facă din nou mișcare. Cu toate acestea, odihnirea articulațiilor nu vă face bine! Pentru că, dacă nu faceți mișcare atunci când aveți osteoartrită, boala se agravează.

În plus, vă puteți întări mușchii doar prin sport și exerciții fizice constante. Cu cât mușchii sunt mai puternici, cu atât mai multă stabilitate pot oferi articulațiilor.

Este esențial să găsiți sportul potrivit. Citiți aici de ce exercițiile sunt atât de importante și ce sporturi sunt recomandate dacă suferiți de osteoartrită!

În cazul artrozei, cartilajul articular este de obicei atacat de un stres puternic - această suprasolicitare include și supraponderalitatea. Așadar, dacă sunteți supraponderali, vă sfătuim să slăbiți. Pentru că, fiecare kilogram pierdut ajută la ameliorarea durerilor articulare! Pe lângă exercițiile fizice, și o dietă echilibrată este, desigur, o componentă importantă în atingerea sau menținerea unei greutăți normale.

Ba mai mult, o dietă echilibrată este utilă și pentru aprovizionarea cartilajului cu nutrienții corespunzători. Fructele și legumele proaspete, produsele din cereale integrale și grăsimile nesaturate ar trebui să fie întotdeauna în meniu - produsele de origine animală, pe de altă parte, trebuie consumate mai rar. De asemenea, trebuie să vă asigurați că beți o cantitate suficientă de apă în fiecare zi.

Desigur, nu puteți vindeca osteoartrita doar un o alimentație optimă, dar simptomele pot fi adesea atenuate sau progresia poate fi întârziată. V-am pregătit sfaturi valoroase de nutriție pentru articulații sănătoase!