Glucozamina

Mișcarea este cheia sănătății: sistemele cardiovascular și imunitar, precum și starea noastră psihică - întregul organism beneficiază de activitatea fizică. Prin urmare, articulațiile sunt cu mult mai sănătoase. O condiție prealabilă pentru buna funcționare a articulațiilor este un cartilaj sănătos. Pe de o parte, cartilajul face ca suprafețele articulare să se "frece" una de cealaltă fără probleme; pe de altă parte, servește și ca tampon, de exemplu, pentru a absorbi șocurile dure.

Glucozamina - ce este de fapt?

Glucozamina este o structură proteică specială endogenă, un așa-numit aminozahar. Joacă un rol esențial pentru articulații, deoarece glucozamina este necesară pentru formarea glicozaminoglicanilor. Ca parte a cartilajului articular, aceștia au o funcție importantă pentru menținerea sănătății și regenerarea articulațiilor.

Cum se formează Glucozamina?

O anumită cantitate de glucozamină este produsă de organismul nostru. Combinația dintre cele două componente fructoză-6-fosfat și aminoacidul glutamină are ca rezultat aminozaharul Glucozamină. Astfel, glucozamina apare în mod natural în organism. Pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea  organismului nostru de a produce o cantitate suficientă de glucozamină scade. Dacă nu există un aport optim din acest aminozahar în organism, cartilajul se poate uza atunci când articulațiile se mișcă.

Unde găsim Glucozamina?

Glucozamină se găsește în cantități mici în alimentele pe care le consumăm zilnic. Fructele de mare precum midiile, crabii, creveții, homarii sau rechinul sunt câteva dintre puținele alimente care sunt surse naturale de Glucozamină. Din păcate, în dieta noastră modernă aproape că nu se regăsesc deloc alimente care să conțină Glucozamină. 

Unele studii arată că mulți oamenia au o nevoie crescută de Glucozamină pentru a-și menține și construi rezervele corporale.

Glucozamina: Balsam pentru articulații

Cartilajul nostru nu este alimentat cu sânge, dar este un țesut viu. Se reînnoiește constant, dar foarte lent. Materialele de construcție a cartilajului ajung la el cu ajutorul lichidului sinovial și sunt absorbite în cartilaj prin mișcarea articulațiilor. Prin urmare, exercițiile fizice realizate în mod constant sunt esențiale și recomandate.

Obținerea unei cantități suficiente de Glucozamină pentru organism este importantă pentru producerea de nutrienți, deoarece stimulează producția de lichid articular (lichid sinovial) - lichidul care lubrifiază cartilajele și menține articulațiile sănătoase. Glucozamina are o influență deosebită asupra lichidului sinovial. 

 

Suplimentele ce conțin Glucozamină contribuie la sănătatea articulațiilor, deoarece Glucozamina ajută la:

  • stimularea cartilajului articular și a producerii de lichid sinovial
  • mai puțină durere la genunchi
  • o mobilitate mai mare a articulațiilor genunchiului

Prin urmare, Glucozamina poate contribui la ameliora simptomelor tipice (ușoare până la moderate) ale osteoartritei de genunchi, cum ar fi durerea, umflarea și rigiditatea.

Glucozamina, sub formă de ingredient activ - clorhidrat de Glucozamină - este utilizată în conținutul unora dintre produsele Doppelherz. Glucozamina folosită în produsele noastre provine din creveți. Datorită proprietăților sale de stimulare a cartilajului și a fluidelor articulare, Glucozamina poate influența gradul de uzură al cartilajului.

Articulații mobile Glucozamină 1200
Doppelherz aktiv
Articulații mobile Glucozamină 1200
+ Vitamina C+D+E+K
  • Doză mare de Glucozamină (1200 mg)
  • Formulă complexă cu nutrienți care sprijină funcționarea sistemului osos
  • Contribuie la integritatea cartilajului articular
  • Îmbunătățește mobilitatea
  • Ajută la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a sistemului osos și a ligamentelor