Sport pentru articulații

Este greșit să crezi că îți poți proteja corpul și menține sănătos fără să faci deloc mișcare. Pentru că, fără mișcarea potrivită, literalmente “ruginim”. Exercițiile fizice sunt esențiale pentru un metabolism osos intact.
Sport pentru articulatii

Prin mișcarea articulațiilor, lichidul sinovial este amestecat cu nutrienți importanți și transportat sub presiune adânc în interiorul articulației către cartilajul articular. Fără mișcare și, prin urmare, fără presiune, lichidul sinovial cu nutrienți necesarii nu poate fi transmis către cartilajul articular.

Odată cu înaintarea în vârstă, însă, cantitatea de activitate fizică scade. Cu toate acestea, este foarte important ca exercițiile fizice moderate să fie o constantă în viața oricărei persoane. „Măsura potrivită face diferența” este cuvântul cheie!

În această fază a vieții, antrenamentul regulat este de o importanță deosebită și reprezintă stimulatorul cardiac pentru un cartilaj sănătos.

Care este sportul ideal pentru articulații?

Alege sporturile care mobilizează articulațiile ușor și fără să pună multă presiune pe ele. Toate tipurile de mișcări care pot fi efectuate uniform și fără mare efort sunt blânde cu articulațiile. Pe scurt: multă mișcare – puțin stres. Ar trebui evitate podelele dure, schimbările bruște ale secvențelor de mișcare și sporturile cu acțiuni violente de pornire și frânare.

Înotul și aqua jogging sunt sporturi deosebit de potrivite. Articulațiile sunt libere în apă, deoarece corpul „plutește”. În cazul practicării aqua fitness, multe dintre exercițiile pentru întărirea mușchilor sunt efectuate în apă, iar ele nu încordează articulațiile și sistemul circulator. Când vine vorba despre stilurile de înot, se recomandă înotul cu spate și pluta.

Mersul pe jos este un sport blând, dar extrem de eficient, care promovează sănătatea și care antrenează întregul corp. Această formă de mișcare poate fi practicată de oricine, atât ca sport entry-level pentru cei neantrenați și supraponderali, cât și ca un sport nou pentru persoanele în vârstă. Din ce în ce mai mulți sportivi orientați spre performanță se regăsesc printre cei care merg pe jos. În afară de o pereche de pantofi buni pentru mers sau jogging, nu ai nevoie de nimic altceva pentru a începe imediat.

Nordic walking (mersul nordic rapid, cu ajutorul bețelor de drumeție) a început să fie practicat de tot mai mulți oameni, și pe bună dreptate. Mersul blând ajută la obținerea de forță, mobilitate și rezistență într-un mod plăcut.

Mersul nordic este recomandat în special persoanelor care au probleme articulare. Folosind bețele corect, greutatea corporală poate fi distribuită de la două la patru picioare, ca să spunem așa - această distribuție ușurează extrem de mult articulațiile.

Nordic Walking este sportul care folosește cei mai mulți mușchi. Oamenii au în jur de 600 de mușchi și, dintre aceștia, aproape 90% sunt folosiți atunci când practici popularul sport cu bastoane. În plus, se ard până la 400 de kilocalorii pe oră. De fapt, Nordic Walking arde cu până la 50% mai multe calorii decât mersul „clasic”.

Printre sporturile ușoare pentru articulații se regăsesc ș ciclismul sau gimnastica blândă. Tipuri ceva mai exotice de sport, precum Tai Chi (boxul chinezesc cu umbre) sau yoga cresc, de asemenea, mobilitatea articulațiilor și întăresc mușchii.

Articulații mobile Glucozamină 1200
Doppelherz aktiv
Articulații mobile Glucozamină 1200
+ Vitamina C+D+E+K
  • Doză mare de Glucozamină (1200 mg)
  • Formulă complexă cu nutrienți care sprijină funcționarea sistemului osos
  • Contribuie la integritatea cartilajului articular
  • Îmbunătățește mobilitatea
  • Ajută la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a sistemului osos și a ligamentelor