Acizi grași Omega-3 pentru funcționarea și metabolismul creierului

Cum este performanța ta mentală? Nu suntem niciodată prea bătrâni pentru a da un impuls materiei noastre cenușii prin jogging-ul creierului. Nu scrieți lista de cumpărături pe o foaie de hârtie, încercați să vă aduceți aminte ce vreți să cumparați. Sau jucați jocuri care vă cer să memorați elemente sau să gândiți strategii.

Pe lângă antrenarea celulelor creierului, o dietă variată și mai ales consumul a cel puțin 250 mg din acidul gras Omega-3  DHA pot contribui, de asemenea, la menținerea funcției normale a creierului.

Un lucru este cert: consumul unei cantități suficiente de acizi grași DHA în fiecare zi este baza pentru metabolismul normal al creierului. Acidul gras DHA este deosebit de important în acest context. Două capsule pe zi de Doppelherz system Omega-3 Premium 1500 îți oferă un aport mare de DHA, de 495 mg.

Nutrienți pentru metabolismul creierului

Capacitatea noastră de a ne concentra și de a învăța este afectată de calitatea nutrienților noștri. Dacă aveți o proporție mare de acizi grași DHA în dieta dvs., atunci aceasta este practic o bază din punct de vedere nutrițional pentru metabolismul creierului.

Toate celulele corpului conțin acizi grași Omega-3, dar joacă un rol special pentru creier. Există aproximativ 100 de miliarde de celule nervoase în creierul nostru. Fiecare dintre ele sunt legate de alte câteva mii de celule nervoase. În creier, un total de câteva sute de trilioane de sinapse transmit diverse semnale. Acidul gras Omega-3 DHA este implicat în formarea acestor legături și în transmiterea semnalelor în creier.

Știați că? Mai mult de 20% din masa de grăsime a întregului nostru sistem nervos constă în DHA. Indiferent de vârstă, toți avem nevoie de acest acid gras Omega-3 pentru un creier care funcționează bine.

Folosește exercițiile mentale

Antrenați-vă memoria cu sarcini mici pe care le stabiliți singuri. De exemplu, puteți cere indicații de traseu și apoi să încercați să vi le amințiti, fără a le scrie undeva. Astfel, va trebui să vă concentrați și la interlocutor și să încercați să le și rețineți în același timp. Pe lângă sfaturile de memorie menționate, exercițiile fizice și alimentația sunt de asemenea importante. Urcați scările în loc să folosiți liftul sau faceți mici cumpărături mergând pe jos sau cu bicicleta în loc să conduceți. 

Aici vă puteți antrena memoria! Luați parte la jocul de memorie și concentrați-vă pe rezolvarea sudoku-ului.

OMEGA-3 PREMIUM 1500
Doppelherz system
OMEGA-3 PREMIUM 1500
Inimă + Creier + Imunitate
  • Cu 1500 mg acizi grași Omega-3 (pe 2 capsule)