Ulei din pește de mare

Acizii grași Omega-3 din pește și produse din pește susțin numeroase funcții ale corpului. Uleiul din pește de mare conține cei doi acizi grași polinesaturați Omega-3, acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Ambele sunt implicate în multe procese metabolice din corpul uman.

Deoarece organismul nu poate produce singur acești acizi grași nesaturați, trebuie să îi oferim organismului nostru un aport din alimentele pe care le consumăm. Mănâncă pește de apă rece de două sau trei ori pe săptămână.

Mai jos puteți citi o prezentare generală a conținutului de acizi grași Omega-3 (EPA/DHA) al peștilor de apă rece:

  • Somon – 1,8 %
  • Hamsii – 1,7 %
  • Sardine – 1,4 %
  • Hering – 1,2 %
  • Macrou – 1 %
  • Ton – 0,7 %

Cum ajung acizii grași Omega-3 în pește?

Sursa reală a acizilor grași Omega-3 cu lanț lung EPA și DHA sunt microalgele specifice care sunt ingerate de pește prin lanțul trofic. În special planctonul din apele arctice este bogat în acizi grași Omega-3. Acest lucru este crucial pentru peștii de apă rece, care pot supraviețui doar în apele foarte reci, deoarece acizii grași Omega-3 sunt încorporați în membranele celulare. Drept urmare, ele rămân flexibile chiar și la temperaturi scăzute. În mod corespunzător, mai puțini acizi grași Omega-3 se găsesc în peștii care trăiesc în mările din regiunile mai calde sau în râuri și lacuri.

Pește de apă rece bogat în grăsimi sau pește cu conținut scăzut de grăsimi?

În special, peștii care trăiesc în apele reci sau arctice conțin o cantitate mare de acizi grași Omega-3. De asemenea, cu cât un pește este mai gras, cu atât conține mai mulți acizi grași Omega-3. Pollockul și păstrăvul trăiesc în ape mai calde și, prin urmare, au un conținut mai mic de astfel de acizi. În plus, sunt și pești slabi, ceea ce explică și mai mult conținutul mai scăzut de acizi grași Omega-3.

Ulei foarte purificat cu o concentrație dublă

Doppelherz aktiv Omega-3 Extra 1000 mg conține 1100 mg ulei de pește de înaltă calitate și puritate în fiecare capsulă. O capsulă de Doppelherz® aktiv Omega-3 Extra 1000 mg furnizează 180 mg EPA și 120 mg DHA, acizi grași Omega-3 care contribuie la funcția normală a inimii. În plus, fiecare capsulă Doppelherz® aktiv Omega-3 Extra 1000 mg conține 12 mg de Vitamina E, care contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

 

Omega-3 Extra 1000 mg
Doppelherz aktiv
Omega-3 Extra 1000 mg
Contribuie la funcționarea normală a creierului și inimii
  • DHA și EPA contribuie la functia normală a inimii
  • Ulei de pește de înaltă calitate și puritate
  • Conține 1000 mg ulei de pește în fiecare capsulă
  • Vitamina E protejează celulele împotriva radicalilor liberi