Acizi grași Omega-3

Cel mai bine vândut: produsul Doppelherz cel mai bine vândut din categoria selectată în ultimele 12 luni.
Favorit în farmacii: cel mai bine vândut produs Doppelherz system în farmacii din categoria selectată în ultimele 12 luni.

Acizii Grași Omega 3 - grăsimile bune pentru organismul nostru

Ajutor din mare pentru o minte ascuţită, o inimă sănătoasă şi o dezvoltare normală. Acizii grași Omega-3 sunt esenţiali pentru sănătatea umană, însă aceştia nu pot fi produși de organismul nostru. În lipsa acestor grăsimi, trigliceridele şi nivelul inflamaţiilor pot creşte excesiv, pot apărea cheaguri de sânge ori diferite alte simptome care scad calitatea vieţii. 

Suplimentele alimentare Doppelherz® ce conţin acizi grași Omega-3 sprijină starea ta de bine și îți oferă beneficii multiple pentru o viață echilibrată. Atunci când din alimentaţie lipsesc aceste grăsimi polinesaturate, este posibil să ne confruntăm cu:

  • diminuarea procesului de creştere
  • leziuni ale ficatului şi rinichiului
  • uscarea pielii ori pierderea elasticităţii acesteia şi nu numai.

Uleiurile de pește aflate în compoziţia acestor suplimente, dar şi mineralele şi vitaminele (Vitaminele B1 şi B6, Vitamina E) contribuie la buna funcţionare a organismului.

Acizi grași Omega-3 - polivalenți pentru sănătate

Alimentația noastră are un impact major asupra sănătății noastre. Un rol deosebit îl au aici acizii grași Omega-3, care se găsesc în uleiurile vegetale speciale, nuci și mai ales în forma lor cea mai eficientă, în peștele de mare. Dar nu vă faceți griji: mulți oameni se gândesc imediat la „acizii grași” ca la grăsimi în general. Dar aici există diferențe majore.

În primul rând, grăsimile sunt împărțite în grăsimi saturate și nesaturate. Nu ar trebui să consumăm prea mult din grăsimile nesaturate care se găsesc în principal în carne și produse din lapte integral.

Cu toate acestea, avem nevoie de anumite grăsimi bune pentru un metabolism sănătos. Aceste grăsimi „sănătoase” includ acizii grași polinesaturați Omega-3 - mai ales acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA).

Chiar și în uter, embrionul are nevoie de EPA și DHA pentru dezvoltarea mentală și fizică. Cu toate acestea, acizii grași Omega-3 joacă un rol important la orice vârstă. De asemenea, sunt de mare importanță pentru metabolismul creierului, funcționarea normală a inimii și contribuie la menținerea sănătoasă a vederii. 

Mâncăm prea puțin pește!

Acizii grași Omega-3 valoroși sunt o parte importantă a dietei noastre sănătoase. Din păcate, deseori luăm acizi grași predominant saturați din anumite alimente, cum ar fi carnea grasă sau produsele din carne. Adesea, mâncăm prea puțin din acizii grași nesaturați „buni”.

Peștii de apă sărată, în special somonul, macroul sau heringul sunt o sursă bogată de acizi grași Omega-3 EPA și DHA.

De fapt, conform Societății Germane pentru Nutriție, mulți oameni mănâncă mult prea puțin pește decât este recomandat. Situația nu este mai roz nici pentru copii și adolescenți. Două mese pe săptămână care să conțină pește ar fi ideale, dintre care cu cel puțin o masă cu pește de mare. Sfatul nostru: începeți să cumpărați constant pește proaspăt. Fileul de pangasius are un gust foarte blând și, prin urmare, este potrivit în special pentru „începătorii ” în consumul de pește sau pentru copii.

Acizii grași EPA și DHA – cum ne ajută organismul?

Acizii grași Omega-3 EPA și DHA au cu adevărat multiple funcții în organismul nostru și tot mai multe studii le demonstrează influența benefică pentru o mare varietate de sisteme.

Pentru funcționarea normală a creierului:
Capacitatea noastră de a învăța și de a ne concentra este influențată și de alimentele pe care le consumăm. În special acizii grași Omega-3 pot contribui la menținerea funcției normale a creierului, deoarece cele mai ridicate niveluri de DHA au fost găsite în zonele cerebrale active din punct de vedere metabolic, cum ar fi mitocondriile, sinapsele și cortexul cerebral. O cantitate suficientă de acizi grași DHA în alimentele noastre este, prin urmare, o condiție prealabilă pentru metabolismul normal al creierului. Se recomandă cel puțin 250 mg de DHA pe zi.

Pentru funcționarea normală a inimii:
Nu doar exercițiile fizice, somnul și relaxarea sunt importante pentru sănătatea inimii noastre, ci și dieta corectă. Un aport adecvat de DHA și EPA aduce o contribuție valoroasă la funcționarea normală a inimii. Un efect pozitiv se poate obține cu un aport zilnic de 250 mg EPA și DHA.

Pentru vedere normală:
Preluăm aproximativ 80% din toate informațiile din mediu prin intermediul vederii. Motiv suficient pentru a ne proteja ochii și a-i menține sănătoși. Și aici acizii grași Omega-3 joacă un rol important, deoarece sunt componente ale retinei și ale celulelor fotoreceptoare. În special DHA poate juca un rol pozitiv în menținerea vederii normale, printr-un aport zilnic de 250 mg.

În timpul sarcinii și alăptării:
Chiar și în timpul sarcinii, acizii grași Omega-3 EPA și DHA au un impact benefic asupra dezvoltării normale și sănătoase a ochilor și a creierului bebelușului. Acidul gras DHA este un element de construcție pentru creier, țesut nervos și ochi, care este stocat spre sfârșitul sarcinii și în timpul alăptării.

Deoarece femeile gravide transmit DHA direct copilului nenăscut prin intermediul cordonului ombilical, se recomandă un aport zilnic de 200 mg DHA în plus față de aportul recomandat de 250 mg EPA/DHA.