Omega-3: important pentru inima ta

Exerciții fizice, ore suficiente de somn și relaxare - lucrurile mărunte sunt cele care ne fac inima fericită și sunt parte dintr-un stil de viață sănătos pentru inimă. Dar dieta corespunzătoare vă susține și sănătatea inimii. Un aport adecvat de acizi grași Omega-3 este crucial. Acizii grași polinesaturați Omega-3, EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) contribuie la menținerea funcției normale a inimii cu un aport zilnic de 250 mg.

Peștele bogat în grăsimi, sursă de Omega-3

O sursă excelentă de acizi grași Omega-3 este peștele de apă rece bogat în grăsimi (somon, hering sau macrou). Cel puțin 2 până la 3 dintre mesele noastre săptâmânale trebuie să includă și pește. Adesea, atunci când avem o alimentație dezechilibrată, consumăm prea mulți acizi grasi saturați, grăsimi animale sau colesterol. Pe de altă parte, există posibilitatea să nu absorbim o cantitate suficientă de acizi grași polinesaturați Omega-3. În plus, EPA și DHA nu pot fi formate de organismul nostru dacă nu sunt disponibili precursorii corespunzători.

Omega-3 Cardio
Doppelherz aktiv
Omega-3 Cardio
Inimă puternică
  • Contribuie la funcţia normală a inimii
  • Contribuie la metabolismul normal al homocisteinei
  • Cu 1000 mg ulei de pește per capsulă

Dacă eviți alimentele și ingredientele de origine animală, puteți consuma acizi grași vegetali Omega-3 din uleiul de alge. În cazul uleiului de in, organismul trebuie mai întâi să transforme acidul alfa-linolenic pentru a obține acizii grași polinesaturați. Până acum, aprovizionarea vegană cu acizi grași nesaturați nu a fost întotdeauna ușoară, deoarece majoritatea surselor vegetale nu conțin DHA și cu siguranță nici EPA. Dar microalga non-animală Schizochytrium sp. este bogat în DHA și EPA și reprezintă o adevărată sursă substitutivă din mare.

Capsulele Doppelherz® aktiv Omega-3 Cardio sunt recomandate pentru o dezvoltare normală şi pentru o inimă sănătoasă. Cu o cantitate de 1000 mg de ulei de pește pe capsulă, are un conținut de 20 % acizi grași Omega-3, dintre care 360 mg DHA (Acid docosahexaenoic) și 240 mg EPA (Acid eicosapentaenoic). Ajută-ţi organismul să funcţioneze la capacitate ridicată şi oferă-i suportul necesar pentru a te putea bucura de beneficiile acestuia. 

Alimentația sănătoasă

Inima noastră este activă mereu, 24/7 și pe tot parcursul vieții noastre. O inimă sănătoasă bate de aproximativ 100.000 de ori pe zi. Întregul nostru volum de sânge este pompat prin sistemul circulator și astfel ajunge să se distribuie în întregul nostru corp în doar un minut cu ajutorul tensiunii arteriale. Desigur, acest proces are un scop, deoarece fiecare dintre organele noastre și fiecare celulă din organism trebuie să primească un aport adecvat de nutrienți și oxigen. 

Când facem efort fizic, inima își poate adapta performanța la cererea crescută de sânge în diferite moduri. Datorită acestei funcții, este important să ne protejăm și să ne întărim sistemul cardiovascular.

Mâncați echilibrat și sănătos: o dietă sănătoasă pentru inimă include alimente proaspete și ține cont de aportul de grăsimi potrivite. Pe lângă o dietă in care să includeți și pești de apă sărată, cum ar fi somonul sau macroul, încercați să mâncați zilnic multe alimente bogate în vitamine și fibre și să consumați alimente grase în cantități adecvate. Folosiți, de preferat, grăsimi vegetale, cum ar fi uleiul de măsline sau cel de rapiță. Acordați atenție și aportului de lichide și consumați până la 2-3 litri de apă, ceai sau sucuri de fructe neîndulcite.

Fiți activi!

Exercițiile fizice regulate joacă un rol important în menținerea sănătății inimii și circulației. Susțineți-vă sănătatea inimii cu exerciții ușoare, deoarece acestea stimulează metabolismul și aduc energie nouă în viața de zi cu zi.

Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă să nu puneți prea multă presiune asupra corpului, pentru că ceea ce contează nu este performanța atletică extremă, ci exercițiile regulate, ușoare. Faceți plimbări lungi sau o ședință de aerobic în apă sau în piscină. Un alt sport ușor este mersul pe jos. Alăturați-vă unui grup pentru îndrumare adecvată. Este foarte plăcut să vă plimbați pe aleile din pădure și să respirați, în același timp, aer curat.

De obicei, pe măsură ce înaintați în vârstă, exercițiile fizice regulate vă ajută să vă mențineți flexibili și puternici pentru o lungă perioadă de timp. Sportul înceținește îmbătrânirea celulelor corpului și asigură eliberarea de endorfine. Ba mai mult, exercițiile fizice și sportul pot chiar să reducă riscul anumitor boli, cum ar fi diabetul.