1. doppelherz.ro
  2. Brand
  3. Istoria brandului

Istoria brand-ului Doppelherz

Brandul Doppelherz are o tradiție îndelungată, bazată pe grija pentru sănătatea familiei. Însuși logo-ul Doppelherz reprezintă puterea a două inimi. Doppelherz oferă o varietate de produse cu vitamine, minerale, extracte din plante și nutrienți esențiali de înaltă calitate pentru un stil de viață activ și sănătos. Aici puteți afla mai multe despre povestea de succes a Queisser Pharma.
Începutul
1890 - 1920

1897

Istoria Queisser Pharma începe în 1897 într-o mică fabrică de produse farmaceutice din Hamburg. Farmacistul absolvent, Alfred Queisser a venit din districtul Dresda la Hamburg pentru a-și face un nume ca și producător. S-a concentrat pe producția de produse de îngrijire și sănătate, cum ar fi creme, săpun lichid și pastă de dinți. În ciuda circumstanțelor dificile, Alfred Queisser a reușit să extindă constant compania. Acest lucru s-a datoratabilităților sale extinse de om de afaceri, om de știință și expert în publicitate.

1919

A doua rădăcină a companiei de astăzi Queisser Pharma a fost creată de farmacistul Josef Peter Hennes din Essen, Germania. În 1919, a dezvoltat formula originală a actualului Doppelherz® Tonic din plante și alte ingrediente naturale.

Înregistrarea brandului Doppelherz
1921 - 1960

1921

Tonicul Doppelherz este distribuit pentru prima dată și este înregistrat ca marcă.  Acest moment pune bazele mărcii Doppelherz cu toate evoluțiile sale actuale - practic, este momentul de început a poveștii sale îndelungate.

Anii '50

Popularitatea tonicului crește rapid datorită campaniilor publicitare frecvent organizate. Logo-ul uimitor al mărcii care arată două inimi a devenit în scurt timp simbolul vitalității, sănătății și bunăstării pentru milioane de oameni. În anii cincizeci, gospodinele vesele, îmbrăcate în roșu și negru, promovau tonicul.

Fondarea Queisser Pharma
1960 - 1980

Anii '70

Compania lui Alfred Queisser fuzionează cu cea a lui Josef Peter Hennes, dezvoltatorul produselor Doppelherz și astfel, noua companie începe să poarte numele de Queisser Pharma . De la sfârșitul anilor '70, Queisser Pharma este parte a Herm. G. Dethleffsen AG & Co KG, o companie de familie renumită în Flensburg din 1738, acolo unde se află și în prezent sediul central.

 

 

Campanii TV unice
1980 - 2000

1982

Aparițiile unice ale Doppelherz la televiziunea germană au făcut istorie în 1982. Lansată la începutul anilor 1980 și comunicată de-a lungul multor ani, campania de publicitate TV a atins rapid statutul de cult și este și mulți consumatori își amintesc și astăzi de ea.

1996

Produsele Doppelherz încep să fie disponibile și dincolo de granițele germane. Inițial, focusul activității de export a fost pe Europa de Est.

 

Extinderea portofoliului de produse
2000 - 2010

2000

Brandul Doppelherz nu mai este sinonim doar cu celebrul tonic. Sub sloganul „tot ce-ți dorește inima”, Doppelherz pune toate cunoștințele sale în slujba dezvoltării de noi produse. Pe lângă un tonic fără alcool și zahăr (Vital Tonikum N), Doppelherz a evoluat într-una dintre mărcile de top în produse cu ginseng, vitamine și minerale, precum și produse cu acizi grași Omega-3.

Un brand pentru întreaga familie
2010 - 2015

2011

Brandul Doppelherz s-a schimbat de-a lungul anilor. De la produse pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, pentru vitalitate și energie s-a ajuns la dezvoltarea unei gama largi de medicamente si suplimente alimentare pentru întreaga familie.

2013

 

Sunt înființate filiale în România și Ucraina. Turcia a urmat la începutul lui 2014.

2014

În categoria de produse OTC, Doppelherz este lider de piață în comerțul cu amănuntul, precum și în farmaciile din Germania.

Oriunde, aproape de oameni
Today

2016

Astăzi, produsele Doppelherz sunt prezente și online, pe rețele sociale precum  Instagram și Facebook, unde se menține o comunicare directă cu consumatorii noștri. Paralel cu comerțul offline, produsele sunt distribuite și prin platforme online, printre care Amazon.

La sfârșitul anului 2016, se inaugurează în Bulgaria a cincea filială. Polonia urmează doar o jumătate de an mai târziu.

2020

Pentru a fi mai aproape de consumatorul final, Doppelherz România lansează primul magazin online propriu, www.sanatatelatineacasa.ro

2021

Doppelherz în întreaga lume: produsele Doppelherz sunt acum disponibile în întreaga lume. Cu 6 filiale și numeroși parteneri în peste 60 de țări, produsele Doppelherz au fost distribuite în întreaga lume. Peste 550 de angajați se asigură că Doppelherz este capabil să facă față cererii de produse în continuă creștere. Cu un nou centru logistic, recent inaugurat în nordul Germaniei, Flensburg rămâne „centrul lumii” pentru Doppelherz.