Jogging pentru creier - antrenează-ți mintea!

Nu doar corpul nostru trebuie antrenat regulat, ci și creierul are cerințele zilnice. În viața de zi cu zi, ajutoarele electronice, cum ar fi calculatoarele și telefoanele mobile preiau adesea munca pe care creierul nostru ar trebui să o facă dacă ele nu ar exista. Datele importante, zilele de naștere sau micile sarcini aritmetice sunt adesea lăsate în seama tehnologiei. Desigur, acest lucru este de obicei foarte plăcut, dar nu trebuie să uităm că și celulele creierului nostru au nevoie de antrenament.
Kühe auf Weide
Joc de memorie
Hund sitzt in Feld
Adu-ți aminte
Alter Mann spielt Sudoku
Sudoku
Mann fasst sich an Knie
Test de cunoștințe

De fapt, creierul uman folosește doar o mică parte din cele peste 100 de miliarde de celule nervoase ale sale. Cei care nu își stimulează periodic creierul vor observa în curând că performanța lor mentală scade, uitarea crește și apar probleme de concentrare. În plus, și procesul natural de îmbătrânire tinde să reducă numărul de celule ale creierului.

Dar nu vă faceți griji: cu câteva mici exerciții pentru creier și un pic de antrenament pentru memorie, ne putem provoca creierul și ne putem menține sau chiar crește abilitățile mentale.

Antrenarea memoriei – foarte ușor cu Sudoku, joc de memorie și test de cunoștințe

 

Dacă întrebați în cercul vostru de cunoștințe, aproape toată lumea are ceva de care își poate aminti deosebit de bine sau poate rezolva anumite sarcini rapid. Memorarea numerelor de telefon sau rezolvarea problemelor aritmetice sunt de obicei un fleac pentru persoanele care se ocupă cu numere în mod regulat. Testele de imagine, cum ar fi un joc de memorie sau unul în care trebuie să-ți aduci aminte anumite imagini sunt adesea puțin mai dificile...

Cu toate acestea, antrenarea frecventă a memoriei poate îmbunătăți și performanța în anumite domenii, deoarece procesele de învățare recurente pot crea noi conexiuni între celulele nervoase. Jogging-ul pentru promovează capacitatea de a face față situațiilor nefamiliare și de a rezolva probleme.

Cu antrenamentul de memorie de la Doppelherz, puteți folosi , de exemplu, jocuri de memorie sau Sudoku care vă ajută să vă consolidați atât performanța vizuală, cât și pe cea cognitivă.
 

Antrenați-vă creierul ușor! Luați parte la exercițiile noastre gratuite de jogging pentru creier și începeți cu Sudoku, testul de cunoștințe, suita de amintiri  sau jocul de memorie de la Doppelherz!