Prevenția și promovarea sănătății - alimente sănătoase și exerciții fizice

Pentru noi, sănătatea este cel mai important lucru, iar prevenirea bolilor și promovarea sănătății devin din ce în ce mai importante. Astfel, prevenirea se referă la reducerea și evitarea riscurilor pentru sănătate, prin măsuri precum vaccinările, depistarea precoce a bolilor și măsurile de reabilitare.

Activitatea fizică, alimentația sănătoasă, dar și suficient timp pentru relaxare sunt doar câteva dintre măsurile pe care fiecare dintre noi le avem la dispoziție pentru a ne menține sănătatea.

Măsurile de prevenire și menținere a sănătății au ca scop îmbunătățirea vitalității și a stării noastre de bine.

Promovarea propriei sănătăți

Nu numai în viața profesională, ci și în viața de zi cu zi, avem nevoie de nervi puternici, de sănătate, dar și de performanță. Din fericire, putem face multe pentru propria noastră bunăstare și astfel contribuim la calitatea vieții. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba despre evitarea bolilor în care stilul de viață poate fi un factor declanșator.

De fapt, multe boli pot fi urmări ale unei alimentații nesănătoase, a lipsei exercițiilor fizice, a stresului și a consumul de țigări sau alcool. Prevenția are un efect benefic asupra multor boli ce sunt declanșate de cutumele unui stil de viață nesănătos, precum postura incorectă, obezitatea, hipertensiunea arterială sau bolile cardiovasculare.

Autoprevenție - ceea ce fiecare poate face singur

Un lucru este cert: menținerea sănătății și prevenția sunt mult mai ușoare decât lupta cu o boală! Marea majoritate a bolilor nu sunt congenitale, ci se dezvoltă de-a lungul anilor. De multe ori la îndemână toate instrumentele pentru îmbunătățirea stării noastre de sănătate!

De fapt, un stil de viață sănătos, cu exerciții fizice adecvate, perioade de relaxare și o dietă echilibrată ne crește speranța de viață. În continuare, aflați mai multe despre prevenirea bolilor cardiovasculare și articulare și ce puteți face dacă aveți un nivel ridicat de colesterol. Fiți activi - corpul voastru vă va mulțumi!