1. doppelherz.ro
  2. Brand
  3. Sustenabilitate

Sustenabilitate

La Doppelherz, sustenabilitatea și protecția climatică ne sunt aproape de inimă - de mult timp. De peste 20 de ani, conservarea resurselor a fost extrem de importantă pentru noi.
Doppelherz sustainability

Avem o mare responsabilitate socială când vine vorba despre limitarea încălzirii globale și reducerea emisiilor de Dioxid de Carbon (CO2) cauzate de oameni...Reducerea și compensarea emisiilor de CO2 sunt  aspecte cruciale pentru brandul Doppelherz, dar și pentru compania Queisser Pharma. De aceea, încercăm zi de zi, pe cât de mult posibil să evităm folosirea plasticului în ambalarea produselor noastre.

Neutralitate climatică

La Queisser Pharma GmbH & Co. KG, produsele sunt neutre din punct de vedere climatic. Pe termen lung, scopul este o economie și mai semnificativă a materialelor de ambalare produselor și utilizarea unor materiale durabile.  Economiile realizate până acum și scăderea pe termen lung a cantității de materiale folosite la ambalare ne ajută să contribuim activ la protecția mediului și a climei, chiar și în această etapă incipientă.

 

În timpul procesului de producție a ambalajelor, se eliberează o mare cantitate de CO2, cantitatea pe care ne propunem să o reducem și mai mult în viitor. Din păcate, nu este posibil să evităm întru totul emisiile de CO2 în timpul producției. Contrabalansăm complet această povară asupra mediului prin finanțarea proiectelor durabile cu partenerii noștri de la ClimatePartner.

Dezvoltăm în mod constant soluții pentru a folosi materiale de ambalare mai ecologice pentru produsele noastre.

Ingrediente și durabilitate

Criteriul de top când vine vorba de dezvoltarea produselor noastre implică folosirea unor ingrediente de înaltă calitate. Diverse standarde de calitate certifică puritatea și durabilitatea materiilor prime și a  ingredientelor.

Tehnologia PureMax 

Certificarea PureMax* atestă calitatea înaltă și durabilitatea uleiului de pește de mare. De asemenea, arată și că se acordă o atenție deosebită purității în producția de acizi grași Omega-3. Pentru extracția concentratului, folosim doar pește obținut din pescuit durabil. Inspecțiile periodice și opiniile experților asupra concentratelor, dar și asupra parametrilor calitativi prescriși atestă calitatea înaltă excepțională a concentratului Omega-3.

* PureMax este o marcă comercială a Croda International PLC, Anglia.

Procesul ECO Harvesting
Tehnologia** ECO Harmony utilizează o metodă de capturare de tip special, în care plasa rămâne permanent sub apă. Krill-ul este astfel pescuit din mările din regiunea Antarctică. Krill-ul este pompat la bordul navelor printr-un furtun subțire ce se regăsește la capătul plasei. Datorită filtrului prevăzut înaintea furtunului, se evită în mod eficient capturile suplimentare accidentale. Odată ajunși la bord, creveții sunt prelucrați fără întârziere și astfel, toate substanțele valoroase ale acestora se păstrează. 

** ECO Harvesting®  reprezintă o marcă a companiei Aker BioMarine

Responsabilitate ecologică

Suntem dedicați conservării resurselor. Am obținut deja certificările conform standardului de mediu DIN EN ISO 14001 în 1997. Scopul normei este de a combina îmbunătățirea continuă a performanței de mediu cu respectarea simultană a legislației de mediu. De asemenea, am fost una dintre primele companii care au fost certificate DIN EN 50001 în 2016, în conformitate cu cerințele legale. Ca urmare, am introdus un sistem de management al energiei bazat pe înregistrarea fluxurilor de energie în cadrul companiei noastre și evaluarea eficienței energetice. Aceste evaluări au servit drept bază pentru măsurători tehnice care au contribuit la îmbunătățirea eficienței energetice. Acesta este modul în care menținem o abordare durabilă a resurselor de apă și energie. În prezent, se realizează certificarea conform DIN EN 16247-1 - domeniul eficienței energetice rămâne astfel un subiect important pentru Queisser Pharma GmbH & Co. 

Întregul proces de fabricație al unui produs este, de asemenea, luat în considerare în conformitate cu normele legale. Selecția materiilor prime de calitate, auditarea periodică a producătorilor contractuali, trasabilitatea rutelor de transport și a companiilor de transport contractate sunt examinate din perspectiva protejării mediului înconjurător.

Compensarea emisiilor de dioxid de carbon

În cooperare cu ClimatePartner, expertul nostru pentru protecție climatică, am reușit să determinăm cantitatea de emisii de CO2 generată de compania noastră. Prin urmare, am inițiat măsuri de reducere a lor și am început compensarea emisiile inevitabile de CO2. În calitate de companie farmaceutică, nu putem evita cu totul emisiile de CO2. Ne asumăm întreaga responsabilitate pentru dioxidul de carbon produs și îl compensăm pe deplin prin sprijinirea proiectelor certificate pentru protecție climatică.

 

Doppelherz Produkte sind Klimaneutral
Măsuri de protecție a climei

Queisser Pharma este o companie neutră din punct de vedere climatic. Reducerea și compensarea emisiilor de dioxid de carbon este o prioritate semnificativă pentru noi. De asemenea, lucrăm la reducerea plasticului în zona de ambalare.

Windenergie
Compensarea emisiilor de CO2 la Queisser Pharma

La nivel mondial, susținem trei proiecte care contribuie la protecția climei prin diverse măsuri în domeniile energiei eoliene, energiei solare și apei potabile.

Proiectele noastre de protejare a climei

S-a dovedit că proiectele de protejare a climei contribuie în mod semnificativ la lupta împotriva încălzirii globale. Ele promovează, de asemenea, dezvoltarea durabilă în țările din proiect, cum ar fi prin îmbunătățirea alimentării cu apă potabilă curată, extinderea infrastructurii locale, crearea de locuri de muncă și protejarea biodiversității.

Susținem trei proiecte de protejare a climei la nivel mondial în sectoarele energiei eoliene, energiei solare și apei potabile.

Energie eoliană în Bulgaria 
Prin utilizarea energiei eoliene, putem genera energie direct, fără a folosi combustibili fosili. În Bulgaria, promovăm un proiect de energie eoliană care produce energie regenerabilă, contribuie la revitalizarea economică și dezvoltarea durabilă a regiunii locale. Citiți mai multe despre acest proiect pe www.climatepartner.com/1100

 

Apă potabilă în Uganda
Pentru mulți oameni din anumite colțuri de lume, pur și simplu nu este ușor să aibă acces la apă potabilă curată. Pentru multe familii, fierberea apei este o necesitate. Acest tip de tratare a apei generează emisii de CO2 și determină defrișarea unor suprafețe mari de teren. Susținem accesul la apă potabilă curată în Uganda, economisind gaze cu efect de seră și îmbunătățind starea de sănătate a localnicilor. Citiți mai multe despre acest proiect pe www.climatepartner.com/1092

Energie solară în China 
Energia de la celulele solare este considerată fără emisii și nu consumă combustibili fosili. Susținem un proiect în provincia Henan din China, care distribuie sobe solare. Acest lucru elimină necesitatea pregătirii hranei pe sobe cu cărbune și elimină poluarea cu fum. Citiți mai multe despre asta la  www.climatepartner.com/108