Memorie și concentrare

  1. doppelherz.ro
  2. Produse
  3. Memorie și concentrare

Memorie, concentrare și performanță la superlativ!

În prezent, performanța și concentrarea sunt importante, deoarece cerințele fizice și mai ales psihice sunt în continuă creștere. Nu numai că trebuie să fim prezenți 100%  la locul de muncă, dar vrem să petrecem tot atât de mult timp și alături de familie și prieteni. Aceasta poate duce, uneori, la o suprasolicitare. De aceea, un suport util au devenit produsele care sporesc capacitatea de concentrare sau cele care cresc performanța.

Lecitina, Vitamina E și Ginkgo biloba sunt remedii binecunoscute care susțin corpul și mintea în perioadele aglomerate.

Vitamina E – luptă împotriva radicalilor liberi

Când suntem supuși unui efort fizic care parcă ne ia toată puterea, acest lucru ne afectează și rezervele de nutrienți. Desigur, acest lucru este valabil și pentru Vitamina E. De aceea, este important să îi oferim organismului un aport optim de Vitamina E în perioadele care implică multă concentrare, vitamină care este prezentă în numeroase alimente:

  • ulei din germeni de grâu
  • ulei de floarea soarelui
  • alune de padure
  • migdale și semințe
  • legume cu frunze verzi, cum ar fi varza
  • cereale integrale

Ca și Vitaminele A și C, Vitamina E este unul dintre antioxidanții esențiali și oferă o protecție importantă organismului. În esență, contribuie la menținerea sănătății celulelor corpului nostru și, astfel, servește la creșterea performanței.
 

Care sunt principalele beneficii ale Lecitinei?

Construcția membranei celulare se bazează pe Lecitină, un fosfolipid important pentru sănătate. Lecitina este întâlnită în principalele organe precum inima, ficat ori creier. În cele mai multe cazuri, chiar și în cazul unei alimentații moderat echilibrate, alimentele nu oferă necesarul de Lecitină. Solicitările deosebite, precum: o alimentație neechilibrată, vârsta înaintată, perioadele de efort fizic și psihic, pot conduce la un necesar crescut de Lecitină, fiind utilă, îndeosebi, cea de origine vegetală.

Principalele sale beneficii au efect asupra a numeroase sisteme și aparate ale organismului:

  • sistemul cardiovascular
  • sistemul nervos
  • sistemul imunitar
  • sistemul digestiv