Un sigiliu vegan pentru alimente

O dietă vegană sau vegetariană resupune adesea să petreci mult timp în supermarket studiind ingredientele produselor individuale. Odată ce ați citit listele de ingrediente, trebuie să știți și dacă ingredientele sunt de origine vegetală, non-animală sau animală.

Acest lucru este adesea îngreunat de faptul că există substanțe care sunt folosite doar în faza de producție a alimentelor și, prin urmare, nu trebuie să fie afișate pe lista de ingrediente de pe ambalaj.

Odată cu acordarea etichetei V-Label, protejată la nivel internațional, există acum o modalitate de a eticheta uniform produsele. În calitate de consumator, primești un ghid vizual simplu. La prima vedere este clar că produsul este potrivit pentru stilurile de viață vegane sau vegetariene.

Notă: Desigur, această etichetare ajută și dacă suferiți de alergii, aveți probleme de sănătate și, prin urmare, trebuie să nu consumați ingrediente de origine animală sau dacă nu mâncați produse de origine animală din cauza religiei dumneavoastră.

V-Label este un sigiliu de calitate dat oferit de Uniunea Vegetariană Europeană, care identifică produsele vegetariene sau vegane.

În Germania, V-Label Vegan este acordat de către ProVeg Deutschland e.V. dacă componentele de origine animală nu sunt incluse sau utilizate în produsul în sine sau în procesul de fabricație.

Acest grup de advocacy pentru vegani și vegetarieni este unul dintre cele mai mari din Germania. Respectata V-Label este un semn al calității și un sigiliu de aprobare pentru produsele vegane și vegetariene. De asemenea, și în alte țări precum Austria și Elveția, se folosește V-Label.

În funcție de ingrediente, produsele sunt clasificate cu mențiunea „vegetarian”, ceea ce înseamnă că produsul conține, printre altele: ouă și/sau lapte, sau indicația „vegan”, atunci nu există ingrediente de origine animală în produs.

Eticheta V-Label este acordată în următoarele patru categorii de alimente:

  • Ovo-lacto-vegetarian (consumă și lapte și ouă)
  • Ovo-vegetarianh (consumă ouă, dar nu și lapte)
  • Lacto-vegetarian (consumă lapte, fara oua)
  • Vegan / pur vegetal (fără niciun produs animal)