Joc de memorie – jocul clasic pentru memoria pe termen scurt

Ai jucat vreodată un joc de memorie cu copiii și în mod evident ai pierdut ?

Nu vă faceți griji, mulți adulți trec prin asta, deoarece copiii se concentrează doar pe cărțile din acest joc. Adulții, pe de altă parte, au adesea multe alte lucruri în minte și își pierd rapid concentrarea în acest joc. Imaginile văzute sunt pur și simplu șterse din memoria pe termen scurt.

Pentru a stăpâni bine un joc de memorie, ai nevoie de o memorie pe termen scurt bine funcțională și de un nivel ridicat de concentrare. Acest joc întărește memoria vizuală pe termen scurt. Poziția cărților arătate și ascunse pentru scurt timp trebuie reținută rapid. Dar odată ce  adaugăm prea multe informații noi sau suntem distrași de alte elemente din jurul nostru, imaginile „vechi” sunt șterse și înlocuite cu altele noi.  Dar dacă îl practicați regulat, vă puteți îmbunătăți rapid memoria.

Un joc de grup drăguț și simplu pentru antrenamentul memoriei pe termen scurt este binecunoscutul „Îmi fac valiza și o iau cu mine”. Aici, lista de articole împăchetate în valiză este completată alternativ de către jucători, până când toate articolele menționate nu mai pot fi listate în ordinea corectă.

Acest joc este deosebit de bun pentru a fi jucat atunci când vă plimbați sau sunteți pe drum, în mașină, deoarece nu sunt necesare instrumente. Dar începeți acum cu frumosul joc de memorie și puneți-vă în mișcare memoria pe termen scurt.

Un mic sfat: Joacă acest joc doar când ai timp și nu ai în minte alte task-uri zilnice In acest fel vei avea rapid mai mult succes!

Vă dorim multă distracție și succes!