Suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare sunt menite să completeze dieta noastră zilnică. Acestea asigură aprovizionarea cu nutrienți nutrițional-fiziologici dacă aceasta este insuficientă, de exemplu din cauza unei alimentații dezechilibrate sau a unor situații stresante.

Suplimentele alimentare pot conține unul sau mai mulți nutrienți precum vitamine, minerale, oligoelemente și aminoacizi, dar și anumiți acizi grași în formă concentrată. 

Suplimentele alimentare sunt comercializate într-o formă care nu este tipică pentru alimente, de exemplu, sub formă de comprimate, capsule, pulberi sau comprimate efervescente etc. Datorită numeroaselor forme diferite de dozare, consumatorii noștri au posibilitatea de a-și găsi produsele necesare în forma preferată.

Adresabilitate

Întreaga gamă Doppelherz include acum peste 90 de produse diferite - și gama este în continuă dezvoltare. În fiecare zi ne străduim să adaptăm suplimentele noastre alimentare dorințelor și nevoilor consumatorilor. Desigur, studiile actuale și cerințele legale sunt luate în considerare și în activitatea noastră de dezvoltare.

În dezvoltarea suplimentelor alimentare Doppelherz punem mare accent pe combinația inteligentă de ingrediente active. Acest lucru se datorează faptului că un sprijin sporit pentru sănătate este influențat de modul de asociere al nutrienților. Datorită acestei cercetări moderne și flexibile, multe suplimente alimentare Doppelherz au devenit lideri de piață în multe categorii într-un timp foarte scurt. Produsele noastre sunt acum utilizate pentru: întărirea și susținerea sistemului imunitar sau a sistemului musculo-scheletic, pentru frumusețe sau pentru sistemul cardiovascular.

Formularea

Când dezvoltăm suplimentele alimentare, nu luăm în calcul doar ingredientele,ci și modul lor de combinare sau dozarea acestora. Acordăm o importanță deosebită formelor de dozare noi și practice, astfel încât nevoile individuale ale utilizatorului să poată fi satisfăcute din ce în ce mai bine.

Granulele orosolubile sunt un exemplu în acest sens: astfrel, folosim granule cu vitamine și minerale pentru noile produse Doppelherz DIRECT. Tehnologia modernă face aportul de vitamine și minerale sub formă de granule gustoase, direct, fără apă.

Forme de dozare - potrivite pentru toată lumea!

 • Comprimatele efervescente:
  Se dizolvă în apă, iar nutrienții se absorb rapid în organism într-o formă deja dizolvată. Pro: Mai confortabil decât să înghiți comprimate/capsule întregi și, în plus, de bucuri de o hidratare suplimentară.
 • Comprimate:
  Sunt ușor de înghițit datorită suprafeței lor netede. Se dizolvă în stomac și eliberează ingredientul, așa că trebuie luate cu mult lichid.
 • Capsule:
  Capsulele se dizolvă în stomac și eliberează ingredientele la acest nivel. Capsulele colorate cu coloranți alimentari testați pot proteja ingredientele sensibile de lumină.
 • Plicuri cu granule orosolubile:
  Sunt o formă practică și rapidă de administrare realizată din granule fine. Le puneți direct pe limbă și se dizolvă acolo în câteva secunde. Ideal pentru cei cu un stil de viață activ sau când întâmpinați dificultăți în a înghiți capsule/comprimate.
 • Flacoane cu soluție lichidă buvabilă:
  În această formă de dozare, ingredientele sunt sub formă lichidă. Avantajul: flacoanele conțin soluția lichidă gata de consum - acest lucru este deosebit de practic și atunci când călătoriți! În plus, soluțiile buvabile din flacoanele Doppelherz au și un gust plăcut de fructe!

Suplimentele alimentare chiar au efect?

Întrebarea dacă suplimentele alimentare au vreun efect apare frecvent pe buzele tuturor. Practic, suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată și variată. Totuși, ele pot compensa prin proprietăți fiziologice și nutriționale o deficiență de nutrienți, decalaje de aprovizionare sau o nevoie crescută și astfel contribuie la menținerea sănătății.

Dar cum arată de fapt o dietă echilibrată și variată? Societatea Germană pentru Nutriție (DGE) recomandă 5 porții zilnice de fructe și legume, produse din cereale integrale, lapte sau produse lactate cu un nivel scăzut de grăsimi. De asemenea, este vital ca 1-2 mese pe săptămână să conțină pește de mare. De asemenea, consumați cât mai puțină carne (în special carne rosie) și preparate din carne, dar beți suficiente lichide (apă, ceai, apă infuzată).

Cu toate acestea, o nevoie crescută de anumiți nutrienți poate avea cauze diferite:

 • Stresul, activitatea fizică solicitantă de la locul de muncă sau în timpul sportului cresc nevoia de anumiți micronutrienți.
 • Gradul ridicat de procesare al alimentelor, de exemplu decojirea straturilor exterioare bogate în vitamine ale anumitor alimente, poate avea, de asemenea, un efect negativ.
 • Timpul lung de păstrare/ gătire, apa sau lumina pot reduce conținutul de vitamine al unor alimente. Este și cazul Acidului folic, care este una dintre vitaminele solubile în apă și care poate fi ușor distrusă prin gătit și depozitare.
 • În realitate, nu toți oamenii mănâncă ceea ce este sănătos pentru ei. Adesea, din cauza lipsei de chef sau de timp, mesele gata preparate, cu conținut scăzut de substanțe vitale și bogate în calorii, sunt preferate meselor proaspăt gătite.
 • Bolile cronice pot cauza, de asemenea, anumite deficiențe nutriționale.

Exemple:

Calciul: În timpul sarcinii, acest mineral nu este important doar pentru mamă, ci și pentru copil, care are nevoie de Calciu pentru contruirea structurilor osoase. Dacă nu există suficient Calciu disponibil, rezervele de țesut osos ale mamei sunt consumate.

Densitatea osoasă scade odată cu vârsta, proces care este de șase ori mai frecvent la femei decât la bărbați. Motivul pentru acest procent este menopauza, caracterizată prin scăderea producției de hormoni sexuali care reglează nivelul de Calciu.

Acidul folic: este vitamina sarcinii. Necesarul zilnic se dublează la 800 µg în timpul sarcinii! Dar 78% dintre femei nici măcar nu ating cantitatea zilnică recomandată de Acid folic de 400 µg - darămite 800 µg...

Fierul: Aprovizionarea insuficientă afectează mai frecvent femeile decât bărbații, una dintre cauze fiind pierderea de sânge lunară din timpul menstruației. Femeile au nevoie de o cantitate de Fier de două ori mai mare decât în cazul bărbaților. 

Vitamina D: este singura vitamină pe care organismul o poate produce singur. Însă, pentru a face acest lucru are nevoie de contactul razelor soarelui cu pielea noastră. Uneori, din cauza localizării noastre geografice soarele nu este suficient pentru a oferi pielii razele UV-B necesare. Odată cu înaintarea în vârstă, producția proprie de Vitamina D3 scade și ea, motiv pentru care, în special persoanele în vârstă au niveluri mai scăzute de Vitamina D.

Vegetarian/vegan: Practic, o dietă vegetariană oferă toți nutrienții de care avem nevoie pentru a trăi. Cu toate acestea, datorită evitării complete a alimentelor de origine animală, trebuie să acordați o atenție deosebită Vitaminei B12, deoarece aceasta se găsește în multe produse de origine animală, cum ar fi carnea, ouăle și laptele. Practic, pe de altă parte, plantele nu conțin Vitamina B12.