Aditivii alimentari

Aditivii alimentari sunt substanțe care se adaugă alimentelor pentru a le îmbunătăți proprietățile, gustul, aspectul sau perioada de valabilitate. Unii aditivi servesc, de asemenea, pentru a permite sau facilita procesul de fabricație.

Acești aditivi sunt enumerați în lista de ingrediente ale alimentelor și pot fi specificați cu denumirea științifică sau cu un „număr de E”. Principiul interzicerii aditivilor alimentari prevede că substanțele care nu sunt permise în mod expres nu pot fi utilizate.

Ce semnifică E-urile?

Pentru a clasifica diferiții aditivi din Uniunea Europeană și pentru a aduce reglementările aditivilor la un numitor comun, a fost introdus un set de „Numere de E-uri”, care sunt valabile în toate țările Uniunii Europene (UE). Fiecare aditiv este atribuit unei categorii.

Ce reprezintă E-urile?

- E-100 până la 199 (Coloranți)
- E-200 până la 299 (Conservanți)
- E-300 până la 321 (Antioxidanți)
- E-322 până la 399 (Acidifianți)
- E-400 până la 429 (Agenți gelatinizanți, de îngroșare și de umezire)
- E-430 până la 499 (Emulsifianți)
- E-500 până la 949 (diverși aditivi)
- E-950 până la 1518 (Îndulcitori)

În unele produse Doppelherz folosim coloranți inofensivi pentru a proteja ingredientele sensibile de lumină.