Doppelherz für Tiere

Furaj complementar pentru câini și pisici

Alegerea între diferitele tipuri de hrană pentru câini și pisici nu este atât de ușoară pe cât ar părea. Vizitarea unui magazin bine aprovizionat cu produse pentru animalele de companie poate fi uneori mai  degrabă confuză decât să te ajute să iei o ușor o decizie. Este important să ne hrănim animăluțele cu hrană care conține toate ingredientele importante pentru a-i permite să trăiască o viață sănătoasă, lungă și plină de vitalitate. Deoarece există diferențe mari de calitate și compoziție, iată un mic ajutor:

Dieta principală tipică a câinilor și pisicilor se numește hrană completă. Acest termen înseamnă că, datorită compoziției sale, este suficiente pentru rația zilnică atunci când sunt hrănite exclusiv acel tip de hrană- indiferent dacă vorbim despre hrană umedă sau uscată. Cu toate acestea, diferența de calitate dintre un produs și altul poate fi mare. Prin urmare, vă recomandăm să vă informați întotdeauna despre calitatea și originea ingredientelor înainte de a le pune în coșul de cumpărături. De asemenea, puteți solicita unui specialist să facă un calcul al rației pentru a determina dacă un furaj este formulat optim pentru animalul dvs.

În schimb, furajele individuale sunt doar componente individuale, pure, cum ar fi morcovii, orezul sau carnea. În această categorie putem include, de asemenea, gustările uscate de mestecat, cum ar fi oase de piele de vită sau pește uscat. Cu alte cuvinte, toate furajele individuale care nu au fost combinate cu minerale sau alte componente.

Apoi există furajele complementare, care au un conținut ridicat de anumite substanțe, dar datorită compoziției lor sunt suficiente doar pentru rația zilnică atunci când sunt combinate cu alte furaje. Voribm aici, de exemplu, despre furaje minerale, produse de recompensă sau furaje pentru indicații speciale.

Și nu în ultimul rând, vorbim de furaje care servesc unui scop nutrițional specific. Cuvântul „dietă” nu are nimic de-a face cu faptul că animalul tău de companie trebuie neapărat să piardă în greutate. Baza dezvoltării acestor furaje este alimentația științifică și medicală, dietetica. Prin urmare, reprezintă cerințe mai mari asupra compoziției, astfel încât aceste furaje pot îndeplini un efect terapeutic în tratamentul bolilor. Compoziția alimentelor dietetice este special adaptată nevoilor câinilor și pisicilor în caz de deficiență nutrițională sau de boală. Cu toate acestea, ele pot fi administrate și profilactic sau pentru a susține probleme temporare de sănătate.

Multe animale se confruntă cu diverse probleme de sănătate. Blană ternă sau căderea părului, probleme articulare cu mobilitate limitată sau probleme cu sistemul imunitar. Toate aceste probleme pot afecta calitatea vieții a micilor viețuitoare. 

În situații speciale, animalul dvs. de companie poate avea o nevoie crescută de nutrienți. Există furaje alimentare de înaltă calitatepe care le puteți utiliza și optimiza astfel dieta lor zilnică cu produsele individuale.