Ingrediente speciale pentru câini și pisici

Hund wird hinter Ohren gekrault

Majoritatea oamenilor știu cât de importante sunt vitaminele și mineralele pentru sănătate. Probabil ai auzit deja despre efectele acizilor grași esențiali asupra sănătății. Dar, pe lângă acești nutrienți clasici, există și alte ingrediente speciale care aduc extra beneficii atunci când sunt folosite în suplimentele alimentare. Efectele pozitive sunt adesea descrise atât pentru animalele noastre de companie, cât și pentru oameni.

Unul dintre acestea este scoica verde din Noua Zeelandă. Cu zeci de ani în urmă, cercetătorii au descoperit că populația maori de pe coasta Noii Zeelande aveau articulații sănătoase chiar și la bătrânețe. Deoarece acest lucru nu se aplica indigenilor care locuiau în interiorul țării, a fost examinată dieta maori. Au dat peste scoica verde, care seamănă puțin cu midia noastră locală, dar are o coajă verde care îi dă de altfel și numele. Consumul de carne de midii oferă articulațiilor substanțe nutritive care le susțin în mod optim funcțiile.

Interesant este și modul de actțune al colagenului II nativ.Exista diferite tipuri de colagen, dintre care tipul II apare în mod natural in cartilajul articular. Dacă cartilajul este deteriorat, sistemul imunitar reacționează la colagenul pierdut și declanșează inflamația articulației. Cu toate acestea, dacă furnizați în mod regulat organismului colagen pe cale orală, sistemul imunitar „învață” că substanța este „normală”. Ca urmare, inflamația nu apare. Pentru a realiza acest proces de formare a toleranței orale, este suficientă o cantitate mică de colagen II nativ zilnic.

Alte componente naturale ale cartilajului articulațiilor sunt glucozamina și condroitina. Glucozamina utilizată în furajele complementare,este obținută în principal din crustacee.

Situația este similară și în cazul condroitinei. Sulfatul de condroitină din furajele complementare este obținut în principal din țesutul cartilajului bovinelor sau porcinelor. Ambele substanțe sunt componente importante ale cartilajului sănătos și sunt responsabile pentru elasticitatea lui și capacitatea de absorbție a șocurilor. 

Toate aceste materii prime sunt în mod natural bogate în nutrienți, precum și în componente active. Se știe de mulți ani că au un efect în susținerea sănătății oamenilor și a animalelor. De aceea, am combinat aceste ingrediente speciale cu alți nutrienți pentru a putea oferi furaje complementare eficiente.