Întrebări frecvente

Hund und zwei Katzen

Efecte + Dozaj

Pot să dau produsele cățelușului meu de 3 luni ca măsură preventivă?

Produsele noastre Doppelherz sunt potrivite pentru câinii și pisici de toate vârstele. Chiar și cei mai mici pot beneficia de furnizarea de ingrediente active speciale. În plus, asigurați-vă că îi oferiți o porție adecavată cu nevoile sale,  pentru a susține în mod optim creșterea.

De ce este mică doza de Biotină din produse?

Selecția și dozarea ingredientelor noastre active din formula produselor s-au făcut bazându-ne pe studiile curente. Ne ghidăm după descoperirile științifice. Prin combinarea diferitelor substanțe într-un singur produs, doza individuală dintr-un anumit nutrient poate fi adesea mai mică, deoarece componentele se completează reciproc în efectele lor. Astfel, se creează un furaj complementar care acoperă toate domeniile în care alimentația poate susține problema respectivă.

Pot adăuga extra făină de scoici verzi în produse?

În general, vă recomandăm să urmați recomandările noastre de administrare. Acesta este calculat cu precizie și se bazează pe descoperiri științifice. În fazele acute ale unei boli sau nevoi individuale, o ușoară creștere poate avea sens. Dacă doriți să combinați produsele noastre între ele sau cu alte alimente care conțin ingrediente similare, aceasta nu este de obicei o problemă.

Pisicii mele îi administrez deja Vitamine B. Dacă îi dau simultan și Complexul Piele & Blană de la Doppelherz crește foarte mult doza de Vitamine B pe care trebuie să o consume zilnic?

În general, vă recomandăm să urmați recomandările noastre de hrănire. Acestea sunt calculate cu precizie și se bazează pe descoperiri științifice. În fazele acute ale unei boli sau nevoi individuale, o ușoară creștere poate avea sens. Dacă doriți să combinați produsele noastre între ele sau cu alte produsele de hrană care conțin ingrediente similare, aceasta nu este de obicei o problemă.

Cu toate acestea, o aprovizionare excesivă trebuie evitată, în special când vine vorba de Zinc și Cupru. Produsele noastre pentru piele și blană au un conținut deosebit de ridicat din aceste substanțe pentru a susține funcția pielii. Prin urmare, produsul ar trebui să constituie doar maximum 10% din porția zilnică. Căutați avertismente similare pe ambalajul celorlalte produse pentru a evita supradozarea.

Atunci când se administrează uleiuri, este important să rețineți că pisicile și câine pot tolera doar o anumită cantitate de grăsime din rație și pot întâmpina probleme digestive, precum diareea, dacă sunt administrate în exces. Practic, ar trebui să vă obișnuiți câinele sau pisica cu uleiuri prin creșterea treptată a cantităților.

Câinele/pisica mea tinde să aibă zone fierbinți care îi cauzează mâncărimi și întotdeauna se zgârie violent. Produsele Doppelherz ameliorează imediat mâncărimea?

 

Produsele noastre pentru piele și blană sunt furaje complementare menite să susțină funcția pielii în momentul în care animalele se confruntă cu dermatoze (probleme ale pielii) și căderea excesivă a părului. Ingredientele pe care le conțin susțin pielea în procesele de vindecare și au rol antiinflamator. Acest lucru ajută la reducerea simptomelor bolilor de piele. Vă rugăm să rețineți, totuși, că boala respectivă trebuie examinată și tratată de un medic veterinar. Furajele complementare dietetice fac parte din schema de  tratament și ar trebui utilizate alături de medicație adecvată.

Conținutul de ulei de primulă ajută și împotriva mătreții/roșeații/căderii părului la animalul meu de companie?

Produsele noastre pentru piele și blană sunt furaje complementare dietetice, special concepute pentru a susține funcția pielii la animalele de companie ce se confruntă cu dermatoze (probleme ale pielii) și căderea excesivă a părului. Ingredientele pe care le conțin susțin pielea în procesele de vindecare și au rol antiinflamator. Acest lucru ajută la reducerea simptomelor bolilor de piele. Vă rugăm să rețineți, totuși, că boala respectivă trebuie examinată și tratată de un medic veterinar. Furajele complementare fac parte dintr-o schemă de tratament și ar trebui utilizate alături de medicamentație adecvată.

Îi dau de câteva zile produsele pentru articulații câinelui/pisicii mele, dar nu observ nicio diferență. Pot dubla doza?

În general, vă recomandăm să urmați recomandările noastre de administrare. Acestea sunt calculate cu precizie și se bazează pe descoperiri științifice. Nu se poate aștepta o îmbunătățire vizibilă a simptomelor după un timp atât de scurt. În funcție de ingrediente, este necesară administrarea zilnică timp de câteva săptămâni pentru ca efectele să înceapă să fie vizibile. Un furaj alimentar complementar susține funcția articulațiilor sau a pielii și a blănii, însă, în funcție de afecțiune, nu poate duce neapărat la rezolvarea simptomelor de la sine, ci ar trebui utilizat alături de o medicamentație adecvată.

Complexul de uleiuri Omega-3 susține și digestia la pisică, de ex. împotriva ghemurilor de blană?

Administrarea de Omega-3 Ulei este una dintre măsurile dietetice posibile pentru a fi luate în calcul în cazul pisicilor care se confruntă cu ghemuri de blană. În plus, alte ingrediente precum malțul și fibrele speciale pot ajuta la eliminarea părului din tractul digestiv.

Pot folosi uleiul și extern, pentru problemele cu blana la câinele/pisica mea?

Utilizarea externă a produselor noastre cu ulei nu este dăunătoare, dar nici nu este irecomandată. Pe langa uleiul de primula, Doppelherz Omega-3 Ulei contine si ulei de somon, care are un miros si o aromă foarte puternice. Pisicile și câinii adoră acest miros și gust în mâncarea lor, dar nu ar trebui să-l poarte pe blana lor.

Efecte nedorite

Probleme digestive după administrarea produselor noastre

Uleiuri:

Unele animale pot avea anumite reacții digestive după adăugarea bruscă de ulei în alimentația lor zilnică. Pentru animalele sensibile și câinii și pisicile care nu sunt încă obișnuiți cu furaje complementare pe bază de uleiuri, vă recomandăm să începeți cu o cantitate mică și să creșteți doza zilnică recomandată pe parcursul mai multor zile. Acest lucru permite tractului digestiv să se adapteze la noul aliment.

Dacă ați încercat cu introducerea treptată în alimentația lor, dar apar probleme când începeți să atingeți cantitatea zilnică recomandată, este posibil ca  acest lucru să se întâmple din cauză că doza totală de grăsimi a fost deja atinsă, deoarece hrana zilnică conține cantități și mai mari de uleiuri sau grăsimi. Ar fi recomandabil să reduceți grăsimile saturate, pentru a permite alocația de ulei de înaltă calitate.

Plicuri cu pastă cremoasă pentru lins:

La 10 g pe zi, plicurile Doppelherz cu pastă cremoasă pentru lins acoperă doar o mică parte din rația zilnică totală. Prin urmare, nu este de așteptat o reacție simptomatică digestivă, dar poate totuși apărea la animalele foarte sensibile. Este indicat să crești încet cantitatea zilnică, astfel încât tubul digestiv al pisicii tale să se poată obișnui cu noile ingrediente. Dacă problemele persistă, trebuie luate în considerare alte cauze ale simptomelor.

Tablete masticabile:

Cantitatea zilnică de tablete masticabile pentru câini este destul de mică în comparație cu rația zilnică totală de hrană. Prin urmare, nu este de așteptat o reacție simptomatică digestivă. Cel mai probabil, există o altă cauză pentru disconfortul câinelui tău. Dacă acestea persistă, vă recomandăm să consultați un medic veterinar pentru a clarifica cauza. Puteți relua administrarea tabletelor masticabile Doppelherz după ce problema a încetat.

Materii prime

Este CBD în uleiul de semințe de cânepă? Este dăunător pentru câinele sau pisica mea? Care sunt beneficiile lui?

Uleiul din semințe de cânepă folosit are standard alimentar și, prin urmare, nu conține niciun componente precum THC sau CBD. Este un ulei vegetal de înaltă calitate, realizat prin presare la rece, care are o cantitate optimă de acizi grași și oferă animalului tău acizi grași nesaturați valoroși.

 

Uleiurile vegetale:

Uleiurile vegetale pe care le folosim sunt produse de înaltă calitate provenite prin presare la rece. În acest fel, toate ingredientele importante sunt păstrate.

Afecțiuni

Câinele meu are leishmanioză și trebuie să mănânce purine. Sunt produsele Doppelherz potrivite?

 

Produsele noastre nu au fost special dezvoltate pentru o dietă cu conținut scăzut de purine. Ele au un conținut ridicat de carne și, prin urmare, nu sunt ideale pentru o dietă săracă în purine.

Complexul Piele și blană pentru câini și pisici: conține drojdie, care este bogată în purine. În acest caz, vă recomandăm să treceți la produse fără drojdie și carne.

Complex Articulații capsule masticabile: în cazul acestor tablete, se recomandă administrarea unei tablete cu o greutate de 3 g pe zi. Prin urmare, aportul de purine poate fi  neglijat, el neavând un impact negativ asupra rației zilnice totală. 

Câinele meu suferă adesea de pancreatită. Pot să îi dau produsele Doppelherz fără restricții?

Produsele noastre nu sunt concepute special pentru câinii cu pancreatită. In cazul pancreatitei acute este indicata o dieta săracă in grasimi. Toate produsele noastre sunt bogate în acizi grași Omega-3 din uleiuri bogate. În cazul unui atac acut de pancreatită, administrarea nu este, prin urmare, recomandată. De îndată ce faza acută se termină, animalul dvs de companie le poate consuma fără restricții.

Câinele sau pisica mea are insuficiență renală cronică și primește hrana specială pentru probleme renale. Pot să îi administrez și produsele Doppelherz simultan?

Produsele noastre nu au fost dezvoltate special pentru animalele cu insuficiență renală. Cu toate acestea, puteți completa hrana în această boală cu produsele Doppelherz. În special acizii grași esențiali au un efect pozitiv asupra inflamației rinichilor. Vă rugăm să respectați recomandările de hrănire ale produselor noastre. În caz de insuficiență renală, nu există un aport excesiv de proteine ​​sau fosfor.

Câinele/pisica mea tinde să formeze struvit/pietre urinare. Pot să îi administrez produsele Doppelherz fără să îmi fac griji și ce anume trebuie să iau în considerare?

Produsele noastre nu sunt concepute special pentru animalele cu urolitiază. Cu toate acestea, sunt potrivite și pentru completarea rației zilnice a animalelor predispuse. În special uleiurile Doppelherz sunt ideale pentru animalele cu probleme urinare, deoarece au un conținut scăzut de proteine ​​și nu au adăugate alte elemente cantitative. În plus, asigurați-vă că animalul dumneavoastră consumă suficientă apă și că pH-ul urinei lui are valoarea corectă.

Câinele sau pisica mea are diabet. Pot să-i dau produsele Doppelherz? Ce trebuie să iau în considerare?

Dacă animalul dvs are diabet, trebuie să acordați o atenție deosebită aportului de zahăr și unei rații zilnice totale consistente. Produsele noastre nu conțin zahăr adăugat și, prin urmare, sunt potrivite pentru completarea dietei animalelor cu diabet. De asemenea, este important să se acorde atenție unui furaj de bază adecvat, care să nu fie variat dacă este posibil, astfel încât administrarea de insulină să poată fi ajustată optim.

Câinele meu are sindromul Cushing. Ce trebuie să iau în considerare atunci când îi administrez produsele Doppelherz?

În cazul sindromul Cushing, glanda suprarenală a câinelui tău produce prea mult cortizol. Acest dezechilibru hormonal are o serie de consecințe asupra metabolismului câinelui. În ceea ce privește regimul alimentar, trebuie să vă asigurați că alimentele nu-i afectează ficatul și că nu îi este furnizată prea multă energie. Furajele complementare Doppelherz nu au o influență negativă în acest caz și pot fi folosite și pentru câinii cu sindromul Cushing.