Ingrediente pentru completarea dietei pentru câini și pisici

Câinii și pisicile, la fel ca și oamenii, depind de aportul zilnic de anumite substanțe nutritive pentru a-și menține funcțiile organismului. Pentru a susține în mod optim sănătatea prietenilor cu patru picioare, trebuie să ai grijă să evite îngrijirea incorectă. Acest lucru funcționează cel mai bine atunci când mâncarea este nu numai de înaltă calitate, ci și gustoasă. Atunci hrănirea devine o plăcere pentru oameni și animale.
Hund und Katze kuscheln

Evită ingredientele nepotrivite

Fiecare proces metabolic din organism depinde de prezența unor nutrienți specifici, care trebuie absorbiți în principal prin consumul anumitor alimente. Acest lucru se aplică atât oamenilor, cât și animalelor noastre de companie.

Dacă există o lipsă a anumitor substanțe din cauza aportului insuficient, acest lucru poate avea mai multe efecte. Procesele individuale pot fi efectuate doar într-o măsură limitată și pot apărea modificări ale țesutului - gândiți-vă, de exemplu, la blana fragilă sau la densitatea osoasă redusă. Sistemul imunitar poate fi, de asemenea, afectat sau animalul poate părea apatic. Cu toate acestea, chiar dacă aceste schimbări ce au loc în organism nu sunt inițial vizibile, ele un impact asupra sănătății animalului tău de companie.

Dar nu doar o aprovizionare slabă cu nutrienți esențiali poate avea efecte negative, ci și aprovizionarea în exces poate duce și ea la alte probleme. Pentru că nu toți nutrienții nepotriviți pot fi excretați pur și simplu. Acest lucru începe evident cu un aport excesiv de energie, care duce la obezitate. Cu toate acestea, cantitățile mari de minerale și vitamine pot prezenta și riscuri pentru sănătate, deoarece unele dintre acestea sunt stocate în organism sau excreția lor crescută în urină poate duce la problemei urinare, cum ar fi urolitiază (pietre la vezică).

O dietă special adaptată nevoilor individuale ale animalului este, așadar, esențială pentru sănătatea sa. Aceasta incepe încă de când sunt pui, când au nevoie de o dietă specială pentru creșterea și dezvoltarea lor armonioasă și rapida. Un aport inadecvat de nutrienți poate cauza probleme de dezvoltare în timpul fazei de creștere, în special în sistemul musculo-scheletic, ceea ce poate duce la probleme articulare pe tot parcursul vieții. Prin urmare, este important să se acorde o îngrijire optimă.

Nevoi speciale

În situații speciale, necesarul de nutrienți poate fi crescut dincolo de așa-numitul necesar de întreținere. Un exemplu ușor de înțeles în acest sens este gestația. Este nevoie de energie suplimentară pentru creșterea embrionilor și, ulterior a puilor, dar micronutrienții individuali trebuie, de asemenea, furnizați în cantități mai mari pentru a ajuta dezvoltarea lor în pui sănătoși.

În cazul anumitor afecțiuni, organismul are nevoie și de sprijin printr-o aprovizionare crescută cu substanțe care sunt necesare proceselor de combatere sau vindecare. De exemplu, atunci când există o rană pe piele, organismul încearcă să creeze țesut nou și să vindece rana. Pe de o parte, acizi grași esențiali sunt recomandați pentru structura membranelor celulare. Dar și aportul de vitaminele și oligoelementele, care sunt necesare pentru desfășurarea proceselor de sinteză ca componente ale enzimelor importante, ar trebui, de asemenea, crescut într-o astfel de situație. Elementele de bază ale țesutului cartilajului, cum ar fi colagenul, glucozamina și condroitina sunt și ele necesare pentru a menține articulațiile sănătoase sau pentru a susține procesele de reparare după leziuni.

Dar alimentele nu oferă doar nutrienții necesari proceselor normale din organism, ci pot oferi și ingrediente care au efecte suplimentare. Antioxidanții, precum Vitamina E și Vitamina C pot neutraliza radicalii liberi. Există, de asemenea, diverse substanțe care au proprietăți antiinflamatorii și, prin urmare, pot avea un efect direct asupra problemelor. Prin urmare, anumite ingrediente funcționale pot fi utilizate în mod specific pentru a-ți susține animalul de companie, în funcție de problema de sănătate cu care se confruntă.

Doppelherz für Tiere
OMEGA-3 ULEI PENTRU ARTICULAȚII PENTRU CÂINI ȘI PISICI
  • Conține acizi grași Omega-3 esențiali pentru a susține metabolismul articular în osteoartrită, la pisici și câini
  • Cu pudră de scoici verzi și gheara diavolului
  • Condroitina este un element natural al cartilajului articular
  • Amestec de uleiuri de înaltă calitate, pentru a completa hrana zilnică

Acest subdomeniu al nutriției este un domeniu interesant de cercetare, iar o varietate de studii de înaltă calitate sunt efectuate pentru a putea oferi o bază științifică solidă pentru dieta animalelor noastre de companie. Pe baza descoperirilor științifice actuale, noi cei de la Doppelherz am creat furajele complementare inovatoare și selectăm în mod specific toate ingredientele folosite.

Nutrienți și ingrediente active importante pentru a susține diverse domenii ale sănătății

Acizii grași esențiali

Acizii grași esențiali sunt grăsimi nesaturate speciale pe care organismul nu le poate produce singur și, prin urmare, trebuie să i le punem la dispoziție prin consumul unor alimente ce le conțin. Ele îndeplinesc multe sarcini importante în organism, dar se spune că au și proprietăți antiinflamatorii, așa că un aport crescut este deosebit de util pentru anumite indicații. Uleiul de somon oferă acizii grași speciali EPA și DHA, uleiul de primulă și uleiul de borago au un conținut ridicat de acid γ-linolenic, iar uleiurile de in și cel de semințe de cânepă sunt surse de înaltă calitate de acid α-linolenic. Acești acizi grași speciali pot avea o influență pozitivă asupra metabolismului articulațiilor, precum și asupra pielii și blănii animăluțului tău.

Vitaminele

Vitaminele substanțe necesare pentru metabolismul unei largi varietăți de funcții ale corpului și aprovizionarea organismului cu ele se face cel mai adesea prin alimentație. Sunt esențiale pentru construirea țesuturilor corpului, a celulelor, a metabolismului energetic și a sistemului imunitar.

Vitamina E (tocoferol) are proprietăți antioxidante și, prin urmare, este benefică când animalul se confruntă cu diferite leziuni sau inflamații tisulare. Vitamina A (retinolul) este, de asemenea, cunoscută ca o vitamină de protecție a epiteliului și susține pielea și blana. Vitaminele B sunt un grup de vitamine solubile în apă care sunt greu stocate în organism și, prin urmare, suplimentarea regulată este esențială. Ele sunt implicate în numeroase procese metabolice care sunt esențiale pentru pielea sănătoasă și blana strălucitoare. Biotina, numită anterior vitamina H (din cauza rolului său important pentru piele și păr), ar trebui, de asemenea, suplimentată în cantități suficiente pentru sănătatea pielii.

Oligoelementele

Oligoelementele sunt minerale care sunt prezente în organism doar în concentrații mici. Cu toate acestea, aceste proporții nu reflectă relevanța substanțelor, dimpotrivă. Oligoelementele sunt necesare pentru procese importante din organism. De exemplu, Manganul, ca o componentă a multor enzime, susține stresul oxidativ și este necesar pentru a construi cartilajul. Zincul și Cuprul joacă un rol important în sprijinirea pielii în vindecarea rănilor și în sinteza pigmenților și a țesutului conjunctiv.

Ingrediente active speciale

Pe lângă nutrienții clasici, există și alte ingrediente eficiente care pot fi de ajutor atunci când sunt adăugate în dietă cu scopuri specifice. Acestea includ, de exemplu, componentele substanței cartilajului, cum ar fi colagenul, condroitina și glucozamina. Acestea sunt blocuri esențiale pentru formarea de cartilaj noi și stimulează producția de către celulele cartilajului (condrocite).

Există și materii prime care pot fi folosite în furajele complementare și care sunt în mod natural bogate în nutrienți și componente active. Acestea sunt deosebit de potrivite pentru completarea alimentelor în scopuri nutriționale speciale, cum ar fi pentru articulații sau piele și blană. Făina de scoicile verzi din Noua Zeelandă conțin o combinație de acizi grași importanți Omega-3, condroitină, Vitaminele E și C, precum și Cupru, Zinc și Seleniu. Drojdia de bere, pe de alta parte, poate susține funcția pielii prin Vitaminele B, Biotină si oligoelementele Cupru, Seleniu și Zinc.

Extracte tradiționale de plante

Înainte ca progresele moderne în știință și cercetare să aibă loc, anumite plante au fost folosite cu succes pentru a rezolva anumite probleme timp de mii de ani. În unele cazuri, succesele bazate pe valori empirice ar putea fi atribuite științific și anumitor ingrediente din plante.

Măceșele conțin carotenoizi importanți și Vitamina C ca antioxidant și substanță esențială pentru formarea colagenului. Datorită substanțelor sale amare, gheara diavolului african este considerată un agent fitoterapeutic pentru durerile din sistemul musculo-scheletic cauzate de uzură. Rășina de tămâie indiană (Boswellia serrata) conține uleiuri esențiale și acizi boswellici și este adesea folosită pentru a susține articulațiile. Curcumina a fost identificată ca ingredient activ în rădăcina de turmeric.

Există, de asemenea, posibilitatea de a profita de puterea plantelor și, în combinație cu alte ingrediente, de a-ți susține animalul prin oferirea unor furaje complementare speciale.