Ingrediente din plante pentru câini și pisici

Katze steht zwischen Klee in Garten

Nu este un secret pentru nimeni că există populații de oameni care sunt considerate deosebit de sănătoase. Acest lucru se datorează de obicei pentru că trăiesc o viață destul de izolată și mănâncă doar alimentele pe care le cultivă, le cresc sau le vânează ei înșiși. Meniul populației industriale din Japonia, de exemplu, este plin și de acizi grași Omega-3, vitamine și substanțe vegetale datorită dietei predominant pe bază de plante. Ce arată aceste două aspecte: alimentele pe bază de plante preparate în mod natural sunt sănătoase. Conțin mulți nutrienți importanți care pot fi folosiți pentru a susține problemele de sănătate, precum și pentru a preveni diferite boli.

Anumite plante au fost folosite în mod tradițional în medicină de mii de ani. Experiența dobândită în acest fel ar putea fi parțial atribuită nutrienților lor. Nu este surprinzător faptul că medicina veterinară se bazează și pe puterea plantelor, iar în dezvoltarea furajelor complementare speciale sunt combinate cu alte ingrediente care pot susține sănătatea animalelor de companie.

De exemplu, măceșele conțin Vitamina C, care contribuie la formarea colagenului și susține astfel funcția cartilajelor și a oaselor. Măceșul conține carotenoizi importanți, care, printre altele, conferă măceșului culoarea sa caracteristică.

Curcuma a devenit o parte integrantă a bucătăriei sănătoase. Este una dintre cele mai importante componente ale amestecului de condimente curry. Planta, numită și rădăcină de turmeric sau șofran, provine din Asia de Sud. Rădăcina seamănă cu un bulb de ghimbir, ceea ce poate duce la confuzie. Pe lângă utilizarea sa ca condiment, ingredientul curcumină a fost folosit pentru a trata problemele pielii de mii de ani.

Când ne gândim la tămâie, gândul ni se duce cu siguranță la ritualul din biserică și la mirosul tipic al fumului. Dar tămâia indiană a fost folosită multă vreme în medicina ayurvedică pentru diverse probleme. Planta este cunoscută și sub numele de Boswellia serrata și crește în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Rășina sa conține uleiuri esențiale și acizi boswellici, ale căror efecte pozitive pot fi folosite și asupra câinilor și pisicilor.

Gheara diavolului african a fost descoperită cu multe secole în urmă de către nativii din Africa de Sud și folosită ca remediu. Ei foloseau în mod tradițional tuberculul rădăcinii pentru a trata diverse afecțiuni precum tusea, diareea și constipația, înainte să devină unul dintre cele mai importante remedii naturale din Europa la începutul secolului XX. De atunci a fost folosită cu succes pentru diverse afecțiuni ale aparatului locomotor, dar și pentru tratarea problemelor digestive și cardiovasculare.

Ceea ce au în comun aceste patru plante sunt efectele lor pentru susținerea sănătății, care au fost recunoscute cu mult înainte ca știința modernă să le studieze și să le confirme. Poți afla mai multe despre ingredientele individuale din plante din produsele noastre în paginile următoare.