Menu
Contact Favorite Caută
Histidina

Histidina este un component chimic care nu poate fi produs de organism și face parte din categoria aminoacizilor esențiali, ce stimulează sinteza proteinelor și ajută la creșterea masei musculare.

De aceea, se recomandă introducerea în dieta zilnică a unor alimente ce conțin histidină sau administrarea de suplimente alimentare.

De ce avem nevoie de Histidină?

Histidina, acest catalizator organic este foarte important, deoarece proprietățile sale ajută metabolismul să-și îndeplinească funcțiile în sistemul de apărare al organismului și împiedică îmbolnăvirea atunci când bacteriile și virușii intră în organism.

Histidina este folosită pentru a combate artrita reumatoidă, pentru a oferi echilibru sistemului imunitar, pentru reducerea simptomelor ulcerelor peptic și gastroduodenal, îmbunătățește și regenerează țesuturile pielii și reduce aspectul ridurilor.

Este utilizată pe scară largă pentru tratamentul bolilor degenerative și inflamatorii din organism.

Surse de histidină

Histidina este prezentă în alimente, complexe de vitamine sub formă de capsule sau pulbere. În organism există din abundență, deoarece se găsește în sânge, în mod specific în hemoglobină și contribuie la menținerea stratului de mielină și protejează celulele nervoase.

Surse bogate în histidină: boabele de soia, file de piept de pui si vita, germenii de grâu, somon crud, grâu, orz, secară, nuci, caju, mazăre, fasole, morcov, sfeclă, vinete, sfeclă de zahăr, manioc, cartofi.