Vitaminele B + E + A pentru câini și pisici

Katze sitzt neben Vase auf Tisch

Vitaminele sunt micronutrienți esențiali pe care organismul nu le poate produce singur. Ele sunt împărțite în vitamine solubile în grăsimi și solubile în apă și îndeplinesc o gamă largă de sarcini metabolice.

Vitamina E
Vitamina E este denumirea dată grupului de tocoferoli, care au o capacitate antioxidantă ridicată, ceea ce înseamnă că pot proteja substanțele de radicalii liberi atât în ​​organism, cât și direct în furaje. Ele contribuie astfel la conservarea acizilor grași nesaturați Omega-3 și Omega-6. De asemenea, protejează împotriva leziunilor tisulare care pot apărea în organism din cauza inflamației și a leziunilor cauzate de radicalii liberi.

Vitaminele B
Vitaminele B sunt un grup de mai multe vitamine solubile în apă care sunt implicate într-o varietate de procese metabolice din organism. Acestea includ Vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), Vitamina B6 (piridoxina), Vitamina B12 (cobalamina), Acidul pantotenic și Acidul nicotinic (niacina). Pot fi depozitate doar în cantități mici, așa că este necesară o aprovizionare constantă din alimentație. Vitaminele B sunt necesare în special pentru o piele sănătoasă, deși acţionează în moduri diferite. Pe de o parte, sunt necesare pentru metabolismul celulelor pielii și structura substanței pielii. Mai mult, sunt implicate în vindecarea modificărilor pielii și în sinteza acizilor grași, o componentă importantă a membranelor celulare.

Vitamina A
Vitamina A este cunoscută și ca „vitamina protectoare epitelială” și îndeplinește sarcini importante.  Aportul adecvat este important pentru o piele suplă și organismul animalului trebuie susținut, mai ales dacă suferă de afecțiuni ale pielii.