Menu
Contact Favorite Caută
Zincul

Zincul este un oligoelement indispensabil organismului. Acest mineral poate fi găsit în numeroase alimente. Lipsa lui din organism poate duce la scăderea imunității, probleme ale pielii sau chiar infertilitate.

În organismul nostru, Zincul este distribuit în proporție de 95% în celule, cu precădere la nivelul oaselor și altor țesuturi, fluidelor, organelor interne. Imunitatea scăzută, căderea părului, probleme cu pielea, insomnii, problemele cu auzul pot fi semne ale unui deficit de Zinc. În cazul copiilor, un deficit de Zinc le poate încetini rata de creștere.

Beneficii pentru sănătate

Printre beneficiile Zincului pentru sănătate se număra:

  • protejează celulele împotriva stresului oxidativ, datorită proprietăților antioxidante
  • menține fertilitatea, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților
  • ajută la transportul vitaminei A în sânge
  • rol important in diviziunea celulară
  • rol important pentru sănătatea părului, a unghiilor și a pielii
  • ajută la reglarea metabolismului
  • reglează sistemul imunitar
  • contribuie la funcționarea normală a creierului și a funcției cognitive

Surse alimentare bogate în Zinc: carnea roșie, carnea de pui, pește și fructe de mare, produse lactate, ouă, broccoli, sfecla roșie, ciuperci, cartofi, varza, morcovi, salata verde, spanac, roșii, ananas, mango, căpșuni, portocale, banane, caise, fructe oleaginoase (caju, alune, migdale, fistic, nuci).