Zincul este un oligoelement indispensabil organismului. Acest mineral poate fi găsit în numeroase alimente. Lipsa lui din organism poate duce la scăderea imunității, probleme ale pielii sau chiar infertilitate.
În organismul nostru, Zincul este distribuit în proporție de 95% în celule, cu precădere la nivelul oaselor și altor țesuturi, fluidelor, organelor interne. Imunitatea scăzută, căderea părului, probleme cu pielea, insomnii, problemele cu auzul pot fi semne ale unui deficit de Zinc. În cazul copiilor, un deficit de Zinc le poate încetini rata de creștere.
Printre beneficiile Zincului pentru sănătate se număra:
Surse alimentare bogate în Zinc: carnea roșie, carnea de pui, pește și fructe de mare, produse lactate, ouă, broccoli, sfecla roșie, ciuperci, cartofi, varza, morcovi, salata verde, spanac, roșii, ananas, mango, căpșuni, portocale, banane, caise, fructe oleaginoase (caju, alune, migdale, fistic, nuci).