Glucozamina și Condroitina pentru câini și pisici

Katze liegt auf Sofa

Glucozamina aparține grupului de zaharuri amino și este o componentă naturală a cartilajului articular și a lichidului sinovial. Glucozamina are o influență semnificativă asupra funcției normale a articulațiilor. Este importantă pentru formarea de țesut conjunctiv, tendoane, cartilaj, capsule articulare și furnizarea de lichid sinovial.

Cartilajul sănătos permite suprafețelor articulare să alunece fără durere una pe cealaltă în timpul mișcării și sprijină atenuarea impacturilor dure. Cu toate acestea, modificări articulare cauzate de pierderea de glucozamină pot apărea în timpul creșterii animalelor, precum și la cele predispuse genetic, active și mai în vârstă.

Ca și glucozamina, condroitina (sulfatul de condroitină) este o componentă endogenă a cartilajului articular. Oferă elasticitate și are proprietăți de absorbție a șocurilor și, de asemenea, crește permeabilitatea nutrienților pentru îngrijirea optimă a articulațiilor.

Combinația de glucozamină și condroitină s-a dovedit a fi deosebit de eficientă în susținerea sistemului musculo-scheletic și a metabolismului articulațiilor. Suplimentarea dietei cu aceste substanțe s-a dovedit că produce rezultate pozitive în unele studii științifice.*

*Heisel und Kipshoven (2011): treatment of osteoarthritis with crystalline glucosamine sulfate. Results od the IDEAL-study. MMW Fortschr Med. 153 Suppl 3: 95-100
Iovu et al. (2008): Anti-inflammatory activity of chondroitin sulfate. Osteoarthritis Cartilage. 16 Suppl 3:S14-8.
McCarthy et al. (2007): Randomised double-blind, positive-controlled trialto assess the efficacy of glucosamine/chondroitin sulfate for the treatment of dogs with osteoarthritis. Vet J. 174(1): 54-61.
Bhatal et al. (2017): Glucosamine and chondroitin use in canines for osteoarthritis: A review. Open Vet J. 7(1):36-49