Colagen II pentru câini și pisici

Colagenul de tip II este o proteină care este o componentă naturală a țesutului cartilajului. Administrarea orală constantă creează o toleranță a organismului care poate opri inflamația din articulație.
Hund mit Spielzeug

Lucrul special despre colagenul de tip II este structura sa originală păstrată, deoarece se găsește și în organism. Pe de o parte, colagenul este un element important al cartilajului articular, iar pe de altă parte, aportul său poate avea efecte pozitive printr-un mecanism foarte special:

COMPLEX ARTICULAȚII PENTRU CÂINI
Doppelherz für Tiere
COMPLEX ARTICULAȚII PENTRU CÂINI
  • Conține acizi grași Omega-3 importanți pentru a susține metabolismul articular în osteoartrită
  • Cu colagen nativ tip II, pudră de scoici verzi și tămâie indiană (Boswellia serrata)
  • Formulă cu Vitamina E
  • Formulă testată de medici veterinari

În cazul problemelor articulare, componentele cartilajului și, prin urmare și colagenul pot fi eliberate și intra în contact cu sinovialele. Sistemul imunitar al organismului reacționează la acest colagen eliberat și declanșează inflamația. Cu toate acestea, dacă o cantitate mică din acest colagen este oferită zilnic organismului, sistemul imunitar al animalului intră în contact regulat cu această substanță și în timp o recunoaște ca fiind „normală”. Acest proces se numește dezvoltarea toleranței orale. Rezultatul:  colagenul care este eliberat în articulație nu mai este recunoscut ca fiind problematic de către organism și inflamația ulterioară nu mai apare.

Gencoglu et al. (2020): Undenatured Type II Collagen (UC-II) in Joint Health and Disease: A Review on the Current Knowledge of Companion Animals. Animals (Basel). 10(4):697.
Deparle et al. (2005): Efficacy and safety of glycosylated undenatured type-II collagen (UC-II) in therapy of arthritic dogs. J Vet Pharmacol Ther. 28(4):385-90.
Bari et al. (1989): Anti-type II collagen antibody in naturally occurring canine joint diseases. Br J Rheumatol. 28(6):480-6.