1. doppelherz.ro
  2. Ghid de sănătate
  3. Acidul folic - vitamina pentru sănătate

Acidul folic - vitamina pentru sănătate

Acidul folic este o Vitamină B solubila în apă, care este esențială pentru toate procesele de creștere si dezvoltare ale organismului. Alături de Vitamina B12, Acidul folic este esențial pentru formarea globulelor roșii și albe din sânge, precum și pentru producerea de trombocite, care sunt necesare pentru coagularea sângelui. Odată cu noile descoperiri privind efectele sale pozitive pentru sănătate, Acidul folic a devinit din ce în ce mai important, dar aprovizionarea insuficientă cu Acid folic este încă frecventă.

Esențial în sarcină

Când vine vorba despre sarcină, Acidul folic este probabil cea mai cunoscută vitamină recomandată în această perioadă. Acidul folic este necesar încă de la începutul sarcinii. În această perioadă, necesarul crește de două ori față de cel normal și este de aproximativ 800 µg (0,8 mg) pe zi.

Acid Folic
Doppelherz aktiv
Acid Folic
+ Complex Vitamine B DEPOT
  • Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și a metabolismului energetic
  • Recomandat femeilor în perioada de sarcină
  • Fiecare comprimat conține toate cele 8 Vitamine din gama B
  • Pentru stare de bine întreaga zi

Acidul folic contribuie la diviziunea celulară normală și la creșterea țesutului matern, dar asigură, de asemenea, ca bebelușul să aibă suficient „material” pentru construcția celulelor. 

Prin urmare, Acidul folic este important și pentru închiderea tubului neural și bineînțeles, pentru un curs pozitiv al sarcinii.Deoarece tubul neural se închide la începutul sarcinii, adică într-un moment în care femeile de multe ori încă nu știu despre sarcina lor, ar trebui luat în considerare un aport adecvat de Acid folic, încă din momentul manifestării dorinței de a avea copii.

Protectie cardiovasculară

O altă funcție importantă a Acidului folic este funcția sa de protecție pentru sistemul cardiovascular.

Împreună cu Vitaminele B6 și B12, Acidul folic contribuie la metabolismul normal al homocisteinei.

Homocisteina este un produs intermediar nedorit, dăunător pentru metabolismul proteinelor. Este considerat nefavorabil pentru sănătatea vasculară datorită proprietăților sale oxidante. Prin urmare, cercetătorii tind să stabilească limita încă de la 10 µmol/l sânge.