1. doppelherz.ro
  2. Ghid de sănătate
  3. Menopauza - timpul pentru schimbare

Menopauza - timpul pentru schimbare

Termenul „menopauză” descrie perioada din viața unei femei în care corpul ei își reduce treptat capacitatea de a se reproduce. Este o etapă a modificărilor hormonale în corpul feminin, asemănătoare cu pubertatea sau sarcina.

În perioada de menopauză, femeile se confruntă adesea cu schimbări familiale și profesionale. Este deseori un bun moment de reorientare pentru multe femei, noi oportunități de a-și reorganiza viața și de a-și asuma un rol diferit în parteneriat și în societate. Menopauza este o fază în care organismul se adaptează și are nevoie de sprijin...

Timpul pentru schimbare

Schimbările fizice ale menopauzei pot avea și aspecte pozitive pentru multe femei. Odată cu ultima menstruație (menopauză), problemele legate de subiectul contracepției ajung la final.

Majoritatea femeilor au ultima menstruație între 48 și 52 de ani; cu toate acestea, acest lucru poate fi și mai devreme sau mai târziu (fumătorii, de exemplu, trec adesea prin menopauză timpurie).

Climactericul sau menopauza durează mai mult și descrie faza cuprinsă între aproximativ 45 și 60 de ani. În acest timp, funcția ovariană și producția de hormonii estrogen și progesteron scade lent.

Din cauza dezechilibrului hormonal, disconfortul fizic și psihic poate apărea în jurul vârstei de 40 de ani. Simptomele pot include bufeuri ocazionale, transpirație sau probleme cu somnul.

Dar nu este neapărat o regulă. Se presupune că aproximativ o treime dintre femei nu prezintă simptome, o altă treime se plânge de simptome minore și aproximativ o treime dintre femei suferă de simptome severe și, prin urmare, este necesar să consulte un specialist.

Lipsa de estrogen poate avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra altor sisteme de organe - cum ar fi metabolismul osos, pielea și părul, inima și sistemul circulator sau creierul.

Sprijină-ți corpul

Menopauza nu este o boală, ci un proces natural de îmbătrânire. Prin urmare, nu există nicio modalitate de a o preveni - dar cu siguranță vă puteți ajuta corpul în acest timp.

  • Activitatea fizică regulată este importantă pentru a vă menține bunăstarea fizică și mobilitatea.
  • Dieta trebuie să fie echilibrată - multe salate și legume și puțină grăsime animală. În ceea ce privește metabolismul osos, este cu siguranță esențial să consumați alimente bogate în Calciu, deoarece Calciul poate fi retras treptat din organism în timpul și după menopauză.
  • Vitamina D este necesară pentru ca mineralul Calciu să poată fi absorbit de organism. Cu toate acestea, din alimente nu se absoarbe o cantitate suficientă de Vitamina D. Organismul poate produce Vitamina D prin expunerea consecventă a pielii la lumina soarelui. Cu toate acestea, această producție internă nu este adesea suficientă în anumite zone ale globului. Mai ales în lunile de toamnă și iarnă organismul produce mai puțină Vitamina D.
  • Faceți ceea ce vă place: urmăriți-vă hobby-urile, interesele și înclinațiile. Descoperiți și reproiectați-vă lumea - acum este momentul potrivit pentru a face acest lucru!
Aktiv Meno Soia-Isoflavone
Doppelherz aktiv
Aktiv Meno Soia-Isoflavone
+ Calciu + Vitamina D3
  • Substanțe nutritive pentru femeile aflate în perioada de menopauză
  • Contribuie la menținerea sănătății sistemului osos
  • Cu doză mare de Calciu și Vitamina D3 pentru fixarea mineralului în oase