1. doppelherz.ro
  2. Ghid de sănătate
  3. Un Duo imbatabil: Magneziu + Potasiu

Un Duo imbatabil: Magneziu + Potasiu

Mușchii, inima și nenumărați nervi din corpul nostru au nevoie de sprijin și din partea noastră. Printre electroliții necesari, se numără mineralele vitale - Magneziul și Potasiul - importanți pentru funcționarea și relaxarea musculară normală, tensiunea arterială și echilibrul electrolitic...

Magneziul: face ca mușchii să se "joace"

Magneziul este un mineral esențial pe care organismul nu îl poate produce singur.

Cea mai mare cantitate de Magneziu se găsește în oase, ceea ce corespunde cu aproximativ 60% din întreaga cantitate disponibilă în organismul nostru. Scheletul osos este cel mai mare depozit de Magneziu.

Cârcel STOP
Doppelherz aktiv
Cârcel STOP
  • Formulă complexă cu minerale și vitamine care protejează împotriva cârceilor
  • Doză mare de Magneziu (300 mg) și Potasiu (300 mg)
  • Reduce oboseala și extenuarea

Mușchii au nevoie de 30% din cantitatea de Magneziu, restul este stocat în țesutul moale.

Magneziul contribuie la metabolismul energetic normal și la funcția musculară. De asemenea, susține funcționarea normală a sistemului nervos și contribuie la echilibrul electrolitic.

În plus, Magneziul contribuie și la furnizarea de energie în celule, ceea ce îl face deosebit de important pentru sportivi și persoanele care fac muncă fizică grea.

Potasiul: pentru funcționarea normală a nervilor și a mușchilor

Potasiu este un mineral prezent aproape exclusiv (până la 98 %) în interiorul celulelor și este foarte important pentru funcțiile acestora.

Alături de alți electroliți și molecule, Potasiul este esențial în menținerea presiunii osmotice în celule. De asemenea, este implicat în echilibrul hidro-electrolitic al organismului.

Potasiul este esențial pentru funcționarea normală a mușchilor, atât a ​​celor voluntari (de exemplu, brațe și mâini), cât și a celor involuntari (de exemplu, inimă și intestine). Potasiul este necesar și pentru reglarea tensiunii arteriale, dar și pentru stimulii nervoși, rinichi și enzime.

Alimentele bogate în Potasiu includ ciupercile, bananele, fasolea, ardeii iuți, brânza, spanacul și cartofii, dar și pâinea integrală.

Atenție:
În special persoanele în vârstă trebuie să se asigure că beau suficiente lichide. De multe ori, ca urmare a deshidratării cauzată de aportul insuficient de lichide, numeroase persoane ajung să fie tratate pentru tulburări ale echilibrului apei și electroliților.

Lipsa în societatea bogată

Procesarea alimentelor poate face ca fructele și legumele să-și piardă nutrienți. Un meniu alimentar care nu este diversificat amplifică problema.

Pierderile mari de lichide din cauza transpirației intense în timpul sportului,  în saună sau în situația apariției diareei pot, de asemenea, să contribuie la eliminarea mineralele. În plus, organismul are un necesar crescut de Magneziu și Potasiu în astfel de situații.

Stresul, sarcina, dar si aportul regulat de laxative sau diuretice pot avea un efect negativ asupra echilibrului de Magneziu si Potasiu. În plus, consumul excesiv de sare de masă afectează electroliții.

Junge Frau beim Sport
Știri
Citratul de magneziu - magneziu organic

Magneziul organic sub formă de citrat este prietenos cu organismul. Magneziul este responsabil, în special, de funcționarea sistemului nervos și a mușchilor.