1. doppelherz.ro
  2. Ghid de sănătate
  3. Acizii grași Omega-3 valoroși: mâncăm prea puțin pește!

Acizii grași Omega-3 valoroși: mâncăm prea puțin pește!

Nutriția echilibrată este cuvântul magic folosit pentru sănătate și bunăstare. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să avem un meniu alimentar extrem de variat astfel încât să putem vorbi cu adevărat despre un echilibru.

Grăsimile sunt împărțite în grăsimi saturate și nesaturate.
Atunci când mâncăm carne sau produse lactate fără grăsimi consumăm practic, grăsimi saturate. Pe de altă parte, putem oferi organismului grăsimi nesaturate prin consumul de uleiuri vegetale, deși mulți europeni folosesc uleiuri care conțin în principal acizi grași Omega-6.

Omega-3 1400 mg
Doppelherz aktiv
Omega-3 1400 mg
Concentrație mare de acizi Omega-3
  • Contribuie la funcția normală a inimii 
  • Sprijină organismul pentru reducerea trigliceridelor și a colesterolului ”rău” (LDL)
  • Protejează celulele împotriva stresului oxidativ

Dar chiar și în ceea ce privește acizii grași nesaturați există încă diferențe.

Acizii grași Omega-3, importanți pentru sănătate, se găsesc în uleiurile vegetale precum cel din semințe de in, cel din nuci și cel de rapiță, dar și în alte alimente precum tofu, migdale, nuci, fructe de mare și, mai ales, în peștele gras, de exemplu ton, somon și hering.

Raportul unui Studiu Național de Consum (NVS II) din Germania demonstrează că în Germania se consumă prea puțin pește. 16% dintre germani nu mănâncă deloc pește! Cu 13 g de pește și crustacee pe zi, femeile și bărbații consumă în medie doar aproximativ jumătate din cantitatea săptămânală recomandată de 200 g de pește.

Așadar, trebuie să recunoaștem clar că acizii grași Omega-3 importanți, cum ar fi EPA (acidul eicosapentaenoic) și DHA (acidul docosahexaenoic) se găsesc adesea în cantități prea mici în meniul nostru! Ei joacă un rol important pentru sănătatea noastră, contribuind, printre altele la funcționarea normală a inimii și la menținerea funcției vizuale normale.