1. doppelherz.ro
  2. Ghid de sănătate
  3. Magneziu și Calciu - pentru inimă, oase și mușchi

Magneziu și Calciu - pentru inimă, oase și mușchi

Corpul nostru este o capodoperă: 206 oase și 656 mușchi ne oferă stabilitate și forță. Pentru a le furniza nutrienți și energie, inima pompează zilnic peste 7.000 de litri de sânge prin sistemul nostru circulator. Organismul are nevoie de Magneziu și Calciu pentru ca toate acestea să funcționeze bine mereu.

Magneziul - mineralul care ajunge la inimă

În natură, Magneziul se găsește sub formă de compuși în special în rocile scoarței terestre, dar și în apa de mare. Natura își datorează culoarea verde clorofilei, o structură inelală complexă cu Magneziu ca atom central.

Organismul uman conține între 20-30 g de Magneziu, dintre care cea mai mare parte, în jur de 60%, este stocată în oase. Aproximativ 40% se găsește în mușchi și organe, iar sângele conține doar aproximativ 1% din cantitatea de Magneziu.

Älterer Mann joggt am Meer
Rubrica Artroză
Glucozamina

Mulți oameni suferă de osteoartrită la genunchi. Cu 1200 mg Clorhidrat de glucozamină puteți ameliora simptomele dureroase. V-am pregătit câteva sfaturi utile!

Magneziul este important în organism pentru multe procese enzimatice (de exemplu, utilizarea carbohidraților și a grăsimilor), pentru mușchii scheletici, pentru stabilitatea oaselor și, desigur, pentru mușchiul inimii.

Organismul folosește Magneziu în mod constant. În anumite situații (de exemplu, stres, efort fizic crescut, sarcină) poate exista un aport insuficient de Magneziu. Semnele acestui lucru pot fi crampele musculare care apar noaptea sau în timpul exercițiilor fizice.

Deoarece organismul nu poate produce Magneziu singur, trebuie să obținem un aport optim de Magneziu cu ajutorul alimentației. Societatea Germană pentru Nutriție (DGE) recomandă ca adulții să consume 300 - 400 mg Magneziu pe zi. Prin urmare, este recomandată o dietă echilibrată, bogată în Magneziu. O cantitate mare de Magneziu se găsește în pâinea integrală, brânză și leguminoase.

Calciul, „constructorul de oase"

Calciul este un mineral esențial pentru oameni și aparține grupului de metale alcalino-pământoase.

Conținutul de Calciu al corpului uman este de aproximativ 1000-1300 g la adulți (până la 1,7% din greutatea corporală). Aproximativ 99% din cantitatea totală de Calciul din organism se găsește în oase și dinți. Prin urmare, Calciul este o parte esențială a scheletului și este indispensabil pentru structura și densitatea osoasă, dar și dinții noștri.

Cea mai mare densitate osoasă este atinsă în jurul vârstei de 30 de ani. Oamenii sănătoși pierd anual aproximativ 1% din masa minerală osoasă.
 

 

Din păcate, anumite medicamente (cortizon) sau unele alimente (de exemplu, consumul excesiv de băuturi acidulate și cafea) pot contribui, de asemenea, la descompunerea Calciului din oase.

O posibilă consecință este slăbirea dinților și a substanței osoase.

Alimentele care sunt deosebit de bogate în Calciu sunt laptele și produsele lactate (brânză, iaurt), dar și gălbenușul de ou. Alimentele vegetale pot fi, de asemenea, surse bune de Calciu. Legumele, cum ar fi broccoli, kale sau varza chinezească sunt bogate în Calciu, dar chiar migdalele conțin mineralul valoros.

Magneziu + Calciu + D3
Doppelherz aktiv
Magneziu + Calciu + D3
  • Pentru un aport suplimentar de Magneziu și Calciu atunci când sistemele osos și muscular sunt suprasolicitate
  • Pentru un metabolism energetic normal
  • Cu Vitamina D3 ca “element de integrare” – contribuie la absorbția și utilizarea normală a calciului

Puteți utiliza Magneziu și Calciu în același timp!

În trecut, nu se recomanda administrarea celor două minerale - Magneziu și Calciu - simultan, deoarece se credea că ar putea afecta negativ absorbția lor reciprocă  în organism.

Însă, această constatare s-a bazat, printre altele, pe observații asupra intestinului de șobolan. Cu toate acestea, studii umane recente au arătat că această ipoteză nu mai este valabilă astăzi.

În doze fiziologice, Magneziul și Calciul pot fi luate împreună de oamenii sănătoși.

Magneziul și Calciul se găsesc împreună în laptele matern. Noile cercetări au arătat, de asemenea, că cele două minerale se susțin reciproc excelent în efectele lor pozitive.

Puteți obține o aprovizionare adecvată printr-o dietă echilibrată sau să o completați cu suplimente alimentare, care sunt disponibile în diferite forme de dozare (comprimate efervescente, comprimate sau capsule).