Artrita la câini

Chiar dacă artrita diferă de osteoartrita clasică, ambele boli ale articulațiilor merg adesea mână în mână și se favorizează reciproc. Osteoartrita este o boală cronică articulară în care cartilajul articular se descompune. Artrita, pe de altă parte, se referă la inflamația articulațiilor, care apare de obicei în episoade. Cu toate acestea, osteoartrita poate provoca și inflamații intermitente la nivelul articulației.
Großer Hund mit Kauknochen

Tipurile de artrită și simptome

Se face o distincție generală între artrita infecțioasă și cea neinfecțioasă.

Declanșatorii artritei infecțioase sunt agenții patogeni, precum bacteriile care invadează organismul și declanșează o reacție inflamatorie. Germenii se pot transmite prin răni, mușcături sau prin căpușe, cum ar fi boala Lyme.

Doppelherz für Tiere
OMEGA-3 ULEI PENTRU ARTICULAȚII PENTRU CÂINI ȘI PISICI
  • Conține acizi grași Omega-3 esențiali pentru a susține metabolismul articular în osteoartrită, la pisici și câini
  • Cu pudră de scoici verzi și gheara diavolului
  • Condroitina este un element natural al cartilajului articular
  • Amestec de uleiuri de înaltă calitate, pentru a completa hrana zilnică

Artrita neinfecțioasă este cauzată de uzura cauzată de osteoartrita existentă.

Artrita asociată cu imunitatea la câini include în primul rând artrita reumatoidă cronică. Sistemul imunitar atacă substanțele proprii ale organismului, ceea ce duce la procese inflamatorii la nivelul articulațiilor.

În artrita acută (inflamația articulației), articulația afectată este de obicei umflată, se simte disproporționat de caldă, doare și este sensibilă la atingere. Câinele este vizibil șchiop. Capacitatea de mișcare este semnificativ limitată. Este posibil ca câinele să evite plimbările lungi și efortul fizic și să schimbe pozițiile de dormit de mai multe ori în timpul nopții. Artrita este adesea însoțită de oboseală și oboseală. În unele cazuri, poate apărea și febră.

Tratamentul artritei

În funcție de cauza artritei, pot fi indicate medicamente speciale pentru a controla infecția sau răspunsul autoimun.

Prin urmare, sunt utile produsele antiinflamatoare pentru ameliorarea durerii. Dacă inflamația apare ca urmare a osteoartritei, este important să o tratați în mod specific, deoarece procesele inflamatorii dăunează și mai mult cartilajului, creând un cerc vicios de pierdere constantă de substanță. Există diferite abordări în acest sens și este, de asemenea, recomandabil să adăugați ingrediente speciale care pot reduce inflamația, care se găsesc de regulă în furaje complementare de hrană. Acestea conțin ingrediente active pentru articulații, în doze mari, cum ar fi acizi grași Omega-3, Vitamina E, făină de scoici verzi, condroitină, gheara diavolului și colagen de tip II, care sprijinină pozitiv procesele articulare.