Preveniți bolile de piele la pisici

Pentru a preveni apariția bolilor de piele, în primul rând, proprietarii de pisici pot lua măsuri de precauție eficiente prin observare atentă, îngrijire adecvată speciei și alimentație corectă.
Zwei Katzen in Korb vor Fenster

Pielea sănătoasă are nevoie de nutrienții potriviți pentru a-și îndeplini în mod optim toate funcțiile. Dacă organismul pisicii tale nu absoarbe nutrienții potriviți sau dacă pisicuța se confruntă cu un deficit de nutrienți, acest lucru poate avea un impact negativ asupra sănătății pielii, care poate fi vizibil și în aspectul blănii. Ți-am pregătit cele mai importante sfaturi pentru o blană sănătoasă și prevenirea bolilor de piele la pisici:

OMEGA-3 ULEI PENTRU PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI ȘI PISICI
Doppelherz für Tiere
OMEGA-3 ULEI PENTRU PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI ȘI PISICI
  • Pentru susținerea funcției pielii în dermatoză și căderea excesivă a părului
  • Acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6
  • Amestec de ulei de înaltă calitate cu ingrediente solide
  • Cu drojdie de bere, curcuma, Biotină, Zinc și Vitaminele E+A
  • Cunoaște bine nevoile nutriționale ale piscii tale.
  • Hrănește-ți pisica în mod corespunzător cu hrană de înaltă calitate. Acordă atenție ingredientelor de înaltă calitate, cum ar fi uleiul de somon, Biotină,  Zinc și alte vitamine B: ele susțin echilibrul optim de acizi grași esențiali, susțin procesele de regenerare și mențin sănătatea pielii și a blănii.
  • Pentru pisicile cu păr mediu și lung: Periază pisica în mod regulat pentru a preveni problemele de piele și bolile cauzate de blana ternă. Acest lucru este valabil mai ales în perioadele de năpârlire.
  • Verificați în mod regulat blana pisicii tale ca să te asiguri că nu are leziuni sau erupții cutanate. Fii atent și la semnele care ar putea indica că are purici sau căpușe.
  • Dacă pisica ta poartă un guler, asigură-te că este lăsat suficient de liber pentru a evita frecarea pielii.
  • Pentru pisicile de interior: în anotimpul rece, umiditatea din cameră ar trebui să fie în mod ideal între 40 și 60%. De asemenea, poți evita uscarea inutilă a pielii, neîncălzind prea mult spațiul de locuit.

Ajustarea hranei pentru probleme de piele și blană

Sănătatea pielii și a blănii depinde de furnizarea regulată și direcționată de nutrienți importanți, cum ar fi aminoacizii esențiali și acizii grași, precum și vitaminele, oligoelementele și antioxidanții. Hrana de înaltă calitate oferă pisicii toți nutrienții, vitaminele și mineralele importante și întărește sistemul imunitar. Hrana pentru pisici trebuie păstrată în mod ideal într-un recipient etanș, pentru a o păstra proaspătă.