Prevenirea problemelor articulare la pisici

Știm cât îți dorești ca pisica cea mult iubită să aibă o viață lungă, fericită și sănătoasă. Pisicile sunt vânători. Ca niște călători liberi, ele pândesc, se furișează și sar peste prada lor cu un salt puternic. De asemenea, ar putea fi nevoite să fugă de un câine și să se cațere cu pricepere într-un copac în doar câteva clipe. Fiecare dintre aceste mișcări necesită o interacțiune perfectă între articulații, mușchi și oase.
Katze läuft auf Mauer

Dar chiar și pentru pisicile care sunt ținute doar în casă, interacțiunea corectă și sănătoasă a întregului sistem musculo-scheletic este o bază importantă pentru o viață plină de bucurie și sănătate. O a doua pisică în aceeași casă îi poate ajuta pe prietenii cu patru picioare să fie tot timpul în mișcare. În caz contrar, tu trebuie să încurajezi în mod repetat pisica să se joace.

Dacă pisica ta suferă de boli ale sistemului musculo-scheletic, acest lucru nu numai că îl restrânge activitatea fizică, dar îi provoacă și dureri care îi pot răpi bucuria în viață. La nouă din zece pisici cu vârsta peste 12 ani, osteoartrita, spondiloza sau displazia provoacă probleme articulare. Dar și pisicile mai tinere pot fi afectate de aceste afecțiuni dacă au anumite tulburări de creștere, predispoziții genetice sau răni. Din fericire, există diverse remedii disponibile pentru afecțiunile articulațiilor și cele de uzură, care vă pot ajuta pisica să se miște fără durere până la bătrânețe.

Dar pentru a preveni ca lucrurile să ajungă atât de departe, urmează aceste sfaturi pentru a evita deteriorarea articulațiilor:

 1. Scapă de excesul de greutate
  O greutate optimă este foarte importantă pentru pisica ta, indiferent de vârsta ei. Excesul de greutate dăunează articulațiilor în fiecare etapă a vieții și îi poate provoca osteoartrită. Aruncă o privire critică asupra greutății pisicii tale. Chiar dacă „adoră să mănânce”, depinde de tine să previi obezitatea și astfel, anumite problemele articulare. Chiar și dacă pisicuța ta are deja anumite probleme, pierderea în greutate poate duce la o reducere semnificativă a simptomelor.
 2. Exerciții individuale și adecvate vârstei
  Proprietarii de câini au un avantaj. Își scot animalul la plimbare de mai multe ori pe zi, astfel încât câinele face mișcare în timp ce se joacă, lucru ce îi ajută articulațiile. Dar este la fel de important ca și pisica ta să se poată mișca cât mai liber și să nu fie restricționată inutil. Cartilajului îi sunt furnizați suficienți nutrienți doar prin mișcările complete ale articulațiilor. 
 3. Oferă-i un loc de dormit prietenos
  Chiar dacă pisica ta preferă să se ascundă într-o cutie de carton, ar trebui să existe un loc moale și confortabil în care să doarmă undeva în casă, pentru a evita calusurile și presiunea dureroasă asupra articulațiilor din exterior. Fie că este o pătură, o pernă sau un pat special pentru pisici, îl poți adapta la preferințele animalului tău.
 4. Alimentație pentru articulații sănătoase
  Acordă o atenție deosebită alocării optime a nutrienților pentru energie, Calciului și Fosforului în timpul creșterii. Atât o hrănire excesivă, cât și una insuficientă pot duce la tulburări de creștere și, prin urmare, pe termen lung, la probleme articulare. Așadar, acordă atenție unei alimentații sănătoase și adecvate în toate fazele vieții pisicii. Acizii grași esențiali valoroși, vitaminele, precum și aminoacizii și substanțele vegetale care pot susține pozitiv sănătatea articulațiilor nu sunt adesea incluși în hrana zilnică pentru pisici. Furajele complementare pentru hrănire sunt o modalitate bună pentru a-i oferi pisicii tale nutrienți esențiali pentru combaterea bolilor articulațiilor, cum ar fi osteoartrita.

   

   

   

Doppelherz für Tiere
OMEGA-3 ULEI PENTRU ARTICULAȚII PENTRU CÂINI ȘI PISICI
 • Conține acizi grași Omega-3 esențiali pentru a susține metabolismul articular în osteoartrită, la pisici și câini
 • Cu pudră de scoici verzi și gheara diavolului
 • Condroitina este un element natural al cartilajului articular
 • Amestec de uleiuri de înaltă calitate, pentru a completa hrana zilnică

Uleiul de somon este un furnizor de înaltă calitate de acizi grași Omega-3 valoroși. Conține acizii grași esențiali EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) în concentrații deosebit de mari - ceea ce ajută la contracararea proceselor inflamatorii în bolile articulare.

 

Făina din scoici verzi susține pisica în perioada ce se confruntă cu probleme ale articulațiilor, datorită conținutului ridicat în GAG (glicozaminoglicani) și acizii grași Omega-3.

Măceșul conține antioxidanți precum beta-caroten, Vitamina E și Vitamina C, care contribuie la formarea colagenului și susțin astfel articulațiile.

Antioxidanții Vitamina E și Mangan, precum și aminoacidul Metionină susțin metabolismul articular la pisicile cu osteoartrită.

Glucozamina și condroitina sunt elementele de construcție ale țesutului cartilajului propriu ale corpului. Ele ajută la menținerea suprafețelor articulare sănătoase și elastice.

O combinație în doză mare a acestor diferite ingrediente active este deosebit de eficientă pentru ameliorarea simptomelor îmbătrânirii, bolilor de uzură sau inflamațiilor articulare. Dar oferă și protecție preventivă împotriva afecțiunilor articulațiilor, astfel încât ar trebui să vă asigurați că pisicuța ta primește nutrienți activi pentru articulații.