Alergiile pielii la câini

Ca și în cazul oamenilor, există o gamă largă de substanțe care cauzează alergii la câini. Alergenii obișnuiți care afectează sănătatea pielii câinilor includ praful din casă și anumite ingrediente din hrană, precum și mușcăturile de purici, unde saliva lor este alergenul. Semnele unei reacții alergice pot varia de la mâncărime ușoară la zone înroșite ale pielii până la așa-numitele „puncte fierbinți”, o inflamație localizată a pielii.
Hund liegt auf Büroboden

Dacă o alergie este cauza problemelor cutanate, terapia trebuie să fie specifică alergenului declanșator. Dacă câinele este alergic la saliva puricilor, trebuie utilizat un ectoparazitar pentru a preveni o nouă infestare. Dacă are o alergie alimentară, trebuie să afli exact care alimente nu sunt tolerate și acestea ar trebui eliminate din dieta câinelui. Pentru alergenii de mediu, trebuie luate măsuri pentru a minimiza contactul. Dacă contactul cu alergenul nu poate fi evitat complet, este adesea necesară o terapie pe termen lung sau chiar pe viață. Un obiectiv terapeutic important este întreruperea ciclului de mâncărime și reapariția inflamației. Ca și medicamente, se folosesc adesea cortizonul sau antihistaminicele, care ameliorează în mod fiabil mâncărimea și au un efect antiinflamator. Cu toate acestea, terapia cu cortizon pe termen lung trebuie luată în considerare cu atenție, deoarece poate fi asociată cu reacții adverse care pot fi uneori neplăcute sau severe.

OMEGA-3 ULEI PENTRU PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI ȘI PISICI
Doppelherz für Tiere
OMEGA-3 ULEI PENTRU PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI ȘI PISICI
  • Pentru susținerea funcției pielii în dermatoză și căderea excesivă a părului
  • Acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6
  • Amestec de ulei de înaltă calitate cu ingrediente solide
  • Cu drojdie de bere, curcuma, Biotină, Zinc și Vitaminele E+A

De ce apar alergiile alimentare?

Alergiile alimentare pot fi asociate cu tulburări digestive. Totuși, în plus, pot apărea și diverse simptome care afectează pielea, cum ar fi roșeața, mâncărimea și inflamația. Ulterior, se poate observa și că blana se poate decolora sau chiar poate cădea. Unii câini prezintă o infecție recurentă a urechii ca singur simptom al unei alergii alimentare, o legătură care de obicei nu este evidentă. 

Iată că diagnosticarea corectă a unei alergii alimentare nu este întotdeauna ușoară. Pentru depistarea cu certitudine a bolii este necesară mai întâi urmarea unei diete ce implică eliminarea anumitor alimente sau ingrediente. Pentru a face acest lucru, trebuie hrănit câinele cu o porție de hrană care constă dintr-o proteină și o sursă de carbohidrați cu care, în mod ideal, câinele nu a avut contact niciodată. Acest lucru este pentru a ne asigura că câinele nu a dezvoltat încă o alergie la aceste alimente. Dieta de eliminare trebuie urmată timp de cel puțin opt săptămâni. Dacă există o ameliorare semnificativă a simptomelor sau dacă acestea dispar complet, se poate adăuga treptat una dintre componentele furajelor alimentare consumate anterior. Dacă simptomele apar din nou atunci când sunt adăugate ingredientele alimentare anterioare, este probabil o alergie alimentară. Cu toate acestea, o alergie alimentară nu poate fi detectată folosind un test de sânge. Un rezultat pozitiv nu indică o alergie la hrana în cauză, ci pur și simplu înseamnă că câinele a fost anterior în contact cu hrana. Cu toate acestea, un rezultat negativ la testul de sânge poate ajuta la găsirea alimentelor potrivite pentru o dietă de excludere, deoarece câinele nu a avut încă niciun contact cu aceste alimente.