Ciuperca pielii la câini

Ciupercile pielii (dermatofitele) pot crește pe piele, păr și gheare. Ciuperca pătrunde în țesut prin mici leziuni și se înmulțește. Cu toate acestea, boala nu se instalează întotdeauna, deoarece sistemul imunitar al organismului poate lupta de obicei cu succes cu ciupercile.
Hund schläft auf Sofa

Așa-numitele animale purtătoare au în organism o astfel de ciupercă, fără însă a prezenta niciun simptom, dar servesc ca purtători pentru aceasta. De departe, cel mai frecvent dermatofit la câini se numește Microsporum canis, iar al doilea cel mai frecvent este Trichophyton spp. pe.

COMPLEX PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI
Doppelherz für Tiere
COMPLEX PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI
  • Pentru susținerea funcției cutanate în cazul dermatozei și pierderii excesive de păr
  • Conține importanți acizi grași Omega-3 și Omega-6
  • Cu drojdie de bere, Zinc, Biotină și Cupru, precum și vitaminele B, E și A
  • Ca furaj complementar sub formă de inimioare de mestecat gustoase

Cum recunoașteți ciuperca pielii la câini?

Capul, urechile și membrele sunt cel mai frecvent afectate. Apare lipsa părului, uneori cu roșeață, scuame și cruste. Poate apărea mâncărime. Unele tulpini de ciuperci sunt vizibile la o lumină specială; dacă infestarea este severă, sporii fungici pot fi descoperiți la microscop. Tipul de ciupercă poate fi diferențiat după aproximativ 4 săptămâni printr-o cultură de ciuperci (cultivare). Ciupercile pot fi detectate și în biopsiile de piele. Se recomandă prudență dacă există semne care indică o ciupercă a pielii, deoarece dermatofitele pot fi transmise și altor animale și chiar și la oameni.

Metode de tratament pentru ciuperca pielii

Tratarea unei infecții fungice a pielii este foarte complexă. Nu numai animalul, ci toate lucrurile cu care ar fi putut intra în contact trebuie tratate temeinic de câteva ori pentru a asigura dezinfecția completă. Mai exact, aici vorbim despre toate acele obiectele din toate camerele (inclusiv mașina!) la care câinele a avut acces. Dacă câinele dumneavoastră a fost diagnosticat cu o infecție fungică, tratamentul trebuie efectuat întotdeauna de un medic veterinar. De asemenea, medicul vă poate oferi sfaturi despre cum să dezinfectați articolele cu care câinele a intrat în contact.