Artrita pisicii

Artrita este o inflamație a articulației. Apare de obicei în reprize și poate duce la deteriorarea permanentă a structurilor articulare. În unele cazuri, nu este posibil să se facă o distincție clară între artrită și osteoartrită, deoarece ambele boli articulare se completează reciproc. Deși artrita poate apărea în orice articulație, articulațiile membrelor sunt cel mai frecvent afectate.
Katze auf Wiese

Tipuri de artrită

Inflamația articulară poate avea cauze infecțioase și neinfecțioase. Declanșatorii artritei infecțioase sunt agențIi patogeni, precum bacteriile care pot pătrunde prin răni, mușcăturI sau alte căi de infecție. Borrelia poate pătrunde în articulații ȘI prin intermediul fluxului sanguin dintr-o mușcătură de căpușă.

În schimb, în ​​artrita neinfecțioasă, sistemul imunitar reacționează, de exemplu, la particulele de cartilaj eliberate. De exemplu, uzura osteoartritei provoacă întotdeauna și artrită. Tulpinile și vânătăile pot provoca, de asemenea, artrită neinfecțioasă în articulațiile afectate.

Artrita reumatoidă cronică este unul dintre tipurile de artrită legată de sistemul imunitar. Acest lucru duce la procese inflamatorii în articulații deoarece sistemul imunitar atacă celulele proprii ale organismului. Acesta este motivul pentru care mai multe articulații sunt adesea afectate în același timp. În acest caz se numește poliartrită.

Simptomele artritei

Dacă observați că pisica dvs. șchiopătează și are dureri atunci când se mișcă sau când îi atingeți articulația afectată, cauza ar putea fi artrita:

  • Articulația se umflă.
  • Articulația este mai caldă decât o articulație sănătoasă.
  • Der Bereich um das betroffene Gelenk ist gerötet.

Nu este neobișnuit ca artrita să fie însoțită de epuizare sau oboseală la pisică. Poate de aceea vrea să doarmă mai mult și să mănânce mai puțin. În cazul inflamației articulare infecțioase, animalul poate dezvolta și febră.

Diagnosticul artitei

Primul pas pe care ar trebui să-l faceți este să răciți articulația inflamată. Acest lucru va oferi pisicii tale ușurare.

Terapia ulterioară trebuie să fie stabilită împreună cu medicul veterinar. Există diverse opțiuni pentru diagnosticare: pe lângă examinarea sângelui pentru a descoperi sursele de inflamație, medicul poate folosi și ultrasunete sau o radiografie pentru a examina mai detaliat articulația, astfel încât să poată determina gradul de deteriorare. Cu ajutorul unei puncții articulare, lichidul sinovial poate fi îndepărtat și examinat pentru posibile surse de inflamație.

Ultima opțiune este o endoscopie articulară. În timpul acestei proceduri, articulația este deschisă și un tub echipat cu o cameră este împins în cavitatea articulației. Artroscopia este de obicei minim invazivă. Cu toate acestea, pisica trebuie plasată sub anestezie pentru a asigura o procedură sigură.

Tratamentul artritei

În funcție de cauza artritei, pot fi indicate medicamente speciale pentru a controla infecția sau răspunsul autoimun. Pentru amelioararea durerii sunt utile preparatele antiinflamatoare. În cazul inflamatiei reumatice a articulațiilor, se recomandă terapia cu imunosupresoare, care suprimă sistemul imunitar.

COMPLEX ARTICULAȚII PENTRU PISICI
Doppelherz für Tiere
COMPLEX ARTICULAȚII PENTRU PISICI
  • Pentru susținerea metabolismului articular în la pisici în caz de artroză
  • Cu acizi grași Omega-3, Vitamina E, pulbere de scoici verzi, măceș, glucozamină + condroitină
  • Doar 1 plic cremos pe zi
  • Fără zahăr adăugat, fără coloranți și arome
  • Sănătoase și gustoase: rețetă testată de medici veterinari!

Dacă inflamația apare ca urmare a osteoartritei, este important să o tratați în mod specific, deoarece procesele inflamatorii dăunează și mai mult cartilajului și pot crea un cerc vicios de pierdere constantă de substanță.

Dacă este diagnosticată și tratată devreme, prognosticul pentru artrită este de obicei favorabil, ceea ce înseamnă că multe pisici pot fi vindecate.

Pe langa reducerea greutății corporale, este indicată și completarea cu nutrienți speciali, care pot influența inflamația dacă pisica are artrită. În special, furajele complementare cu ingrediente active în doze mari, cum ar fi acizi grași Omega-3, Vitamina E, făina de scoici verzi, măceș, glucozamină și condroitină pot fi alegerea potrivită în acest caz.