Ciuperca pielii la pisici

Capul, urechile și membrele sunt deosebit de frecvent afectate de dermatofite (ciuperci ale pielii). Aici apar zonele fără păr, care uneori sunt însoțite de roșeață, scuame și cruste. Acest lucru poate duce la mâncărimi foarte neplăcute pentru pisică. Dacă pisica linge sau mușcă aceste zone ale pielii, aceasta poate agrava boala și poate provoca inflamații.
Katze in Karton
COMPLEX PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI
Doppelherz für Tiere
COMPLEX PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI
  • Pentru susținerea funcției cutanate în cazul dermatozei și pierderii excesive de păr
  • Conține importanți acizi grași Omega-3 și Omega-6
  • Cu drojdie de bere, Zinc, Biotină și Cupru, precum și vitaminele B, E și A
  • Ca furaj complementar sub formă de inimioare de mestecat gustoase

Cum recunoști ciuperca pielii la pisici?

Există diverse metode de recunoaștere și diagnosticare corectă a unei boli fungice: unele tulpini de ciuperci pot fi vizibile într-o lumină specială. Sporii ciupercilor pot fi descoperiți la microscop. Prin creșterea unei culturi de ciuperci, tipul exact de ciupercă poate fi diferențiat după o perioadă de aproximativ patru săptămâni. O altă metodă de detectare a ciupercilor este prelevarea unei probe de piele (biopsie). Deosebit de important: se recomandă prudență dacă există semne de ciupercă pe piele, deoarece dermatofitele pot fi transmise atât la alte animale, cât și la oameni.

Tratamentul eficient al ciupercilor pielii

Una dintre dificultățile bolilor fungice ale pielii este tratamentul complex al acestora. Mai mult, toate obiectele cu care animalul a interacționat trebuie tratate temeinic de mai multe ori, astfel încât să fie dezinfectate eficient. Spălați bine de mai multe ori toate hainele, țesăturile, păturile, pernele etc. Cereți sfatul medicului veterinar când vine vorba despre tratamentul pentru pisică, precum și despre dezinfectarea corectă a mediului în care aceasta trăiește alături de voi. Sprijinirea regenerării pielii prin nutriție joacă, de asemenea, un rol important în acest caz.