Probleme ale pielii pisicii cauzate de alergii

Katze liegt auf Schoß von Mann mit Gitarre

Chiar dacă așa-numitele „puncte fierbinți”, adică simptomele cutanate localizate cauzate de alergii, sunt relativ rare la pisici în comparație cu câinii, zonele suspecte trebuie totuși examinate amănunțit pentru a exclude posibilitatea unei alergii. Dacă acest lucru nu funcționează și pisica ta se confruntă cel mai probabil cu o reacție alergică, aceasta poate fi tratată, printre altele, prin hiposensibilizare sau modificarea dietei. Cu toate acestea, poate fi un proces îndelungat sau chiar poate necesita o terapie pe tot parcursul vieții. Cel mai important obiectiv este de a rupe cercul vicios de mâncărime și inflamație reînnoită. Dacă este necesar, pot fi utilizate și medicamente precum cortizonul sau antihistaminicele, deoarece ameliorează în mod fiabil mâncărimea și inhibă inflamația. Cu toate acestea, terapia cu cortizon pe termen lung poate fi asociată cu efecte secundare care pot reduce beneficiul terapiei în comparație cu alergia cauzală în sine.

OMEGA-3 ULEI PENTRU PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI ȘI PISICI
Doppelherz für Tiere
OMEGA-3 ULEI PENTRU PIELE ȘI BLANĂ PENTRU CÂINI ȘI PISICI
  • Pentru susținerea funcției pielii în dermatoză și căderea excesivă a părului
  • Acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6
  • Amestec de ulei de înaltă calitate cu ingrediente solide
  • Cu drojdie de bere, curcuma, Biotină, Zinc și Vitaminele E+A

Ce rol joacă alergiile alimentare?

Alergiile alimentare nu se manifesta doar prin tulburări digestive, ci pot afecta și pielea. De exemplu, apare mâncărime severă, roșeață sau chiar inflamație. Mai târziu, poate apărea decolorarea blănii sau chiar pierderea ei completă.

Diagnosticarea corectă a unei alergii alimentare nu este întotdeauna ușoară. Pentru depistarea cu certitudine a bolii este necesară mai întâi o dietă de eliminare. Pentru a face acest lucru, trebuie să hrănești pisica epntru o perioadă de cel puțin opt săptămâni cu o rație compusă din ingredientele cu care, în mod ideal, pisica nu a avut niciodată contact. Acest lucru este necesat pentru a te asigura că pisica nu a dezvoltat încă o alergie la aceste alimente. Dacă simptomele se ameliorează semnificativ după opt săptămâni sau dispar complet, unul dintre componentele alimentare consumate anterior poate fi testat suplimentar. Dacă simptomele apar din nou ca urmare a adăugării ingredientelor anterioare, este aproape sigur că are o alergie la el.

Analizele de sânge nu sunt tocmai potrivite pentru detectarea alergiilor alimentare. Cu toate acestea, un rezultat negativ al testului de sânge poate ajuta la găsirea alimentelor potrivite pentru o dietă de eliminare, deoarece rezultatul indică faptul că pisica nu a intrat încă în contact cu aceste ingrediente.